A është shërbimi i kafesë sekreti i një takimi produktiv? Shqiptarët e kanë ditur gjithmonë…

A është shërbimi i kafesë sekreti i një takimi produktiv? Shqiptarët e kanë ditur gjithmonë...

Ndërsa është e vendosur me kohë që kafeja mund të jetë e mirë për ju, studimet e reja kanë zbuluar se shërbimi i kafesë në takime në grup mund të ndihmojë në përqendrim, të nxisë përfshirjen dhe të lërë anëtarët të ndihen më mirë për pjesëmarrjen e tyre dhe të të tjerëve.

 

Një studim i ri nga Universiteti i Kalifornisë, ka shqyrtuar efektet e kafeinës në performancën e grupit. Dekadatat e studimit të kafesë kanë eksploruar efektet e saj mbi individin, por ky studim është i pari për efektet në performancën në detyrat e grupit.

 

“Nëse shikoni se ku konsumohet kafeja, një sasi e madhe ndodh në takime pune në grup”, u shpreh Rao Unnava, dekan i shkollës drejtuese dhe bashkëautor i studimit me Vasu Unnava, një ndihmës profesore në shkollë, dhe gruaja e tij.  Studiuesit kryen dy studime të ndara për 70 studentë në një universitet të madh Midwestern.

 

Në eksperimentin e parë, grupet e vogla pinë kafe së bashku rreth 30 minuta para se të diskutonin mbi një artikull rreth përfshirjes së temës në një konkurs për tema diskutimi në shkollën pasuniversitare./PamfletiMAGAZINE

Loading...

Loading...
WhatsApp Denonco tek Pamfleti