Bota25 Maj 2024, 15:17

Gjermania do të përdorë “Tik Tok”-un për të rritur pranimet në ushtri

Shkruar nga Pamfleti

Gjermania do të përdorë “Tik Tok”-un për të

Forcat e armatosura gjermane do të përdorin rrjetin Tik Tok për të trajnuar rekrutët e rinj.

“Për të konkuruar për mendjet më të mira, përdorimi i TikTok është i nevojshëm”, tha një zëdhënëse e Ministrisë së Mbrojtjes në Berlin.

Për këtë arsye, marka e punëdhënësit të Bundesëehr do të marrë një qasje të re për përdorimin e TikTok nga fundi i majit me një fushatë të krijuar posaçërisht.

Sipas zëdhënëses, “është thelbësore që Bundesëehr-i të kontaktojë me të rinjtë ku ata mund të marrin informacion dhe të shkëmbejnë ide në mënyrë dixhitale”, në mënyrë që të komunikojnë me sukses me rekrutët e rinj.

Masa të veçanta po futen për përdorimin e TikTok. Kjo përfshin një ndarje teknike midis rrjeteve të Bundesëehr-it dhe platformës TikTok. Pajisjet fundore të dedikuara do të përdoren pa akses në strukturën e TI-së të Bundesëehr-it.

Softueri TikTok nuk është ende as i autorizuar dhe as teknikisht i mundshëm në IT-në zyrtare.

Zëdhënësja vazhdoi të shpjegojë se ushtarët mund të përdorin platformat e mediave sociale privatisht në pajisjet e tyre private, si jashtë detyrës ose gjatë pushimeve, për sa kohë që respektohen rregullat dhe rregulloret për mbrojtjen e sekreteve zyrtare.