Bota18 Qershor 2024, 10:06

Komploti sekret i demokratëve për të zëvendësuar Biden në minutat e fundit, në lojë hyn Barack Obama

Shkruar nga Pamfleti
Komploti sekret i demokratëve për të zëvendësuar Biden
Joe Biden dhe Barack Obama

Plani, sipas britanikëve, është largimi i menjëhershëm i Biden nga gara dhe dalja e një kandidati të ri pa humbje të mëdha në sondazhe, i cili do të dalë fuqishëm kundër Trump.

Joe Biden është shfaqur gjithnjë e më shpesh në publik dhe kjo në vetvete është kthyer në një situatë të rrezikshme për demokratët.

Presidenti i SHBA, e vërteta është se ka filluar të humbasë gjithnjë e më shumë orientimin, ndërkohë që ka dhjetëra herë nga fillimi i qershorit e deri më sot që presidenti i shtetit më të fuqishëm në planet është shfaqur duke bërë gjëra që bën një i moshuar.

Ai nuk mund të bëhet më i ri

Por Joe Biden është i moshuar. Kjo nuk ka gjasa ose veçanërisht e mundur të ndryshojë jo deri në zgjedhjet presidenciale, por kurrë. Biden nuk do të bëhet më i ri se 81 vitet që tashmë i rëndojnë mbi supet e tij, ashtu si askush nga ne nuk bëhet më i ri, koha rrjedh për të gjithë njësoj.

Qëndrimi i Joe Biden nuk mund të kritikohet, në fund të fundit, ai nuk po bën asgjë vullnetarisht, por mund dhe duhet të shqetësojë si SHBA-në ashtu edhe pjesën tjetër të planetit, pasi çështjet më të rëndësishme për njerëzimin kalojnë nga zyra ovale.

Lufta në Ukrainë dhe kriza e re në Lindjen e Mesme kërkojnë jo vetëm përvojë, por edhe qëndrueshmëri për t'i zgjidhur ato dhe këto, siç tradhton imazhi i fundit i zotit të planetit, nuk ekzistojnë.

Kjo çështje e veçantë nuk është dhe nuk mund të mbetet e fshehur. Është të paktën e rrezikshme për disa që të përpiqen të japin një pamje të ndryshme të shëndetit mendor dhe fizik të njeriut më të fuqishëm në botën perëndimore. Sidomos nëse krahasojmë atë që është shkruar për Vladimir Putinin dhe shëndetin e tij gjatë tre viteve të fundit, do të ishte e padrejtë që frika politike dhe jo vetëm rivale të mbetej e papërshkueshme nga zjarri.

Qasja strategjike e Donald Trump

Çështja Biden mund të mos shqetësojë kampin e Donald Trump, i cili gjithashtu nuk është i ri, por kjo duket se është më shumë në kuadrin e një qasjeje të re strategjike sesa dëshirës së pastër të vetë ish-presidentit.

“Kokat” e fushatës së Trump duket se kanë vendosur të shkojnë deri në debatin e parë, i cili do të zhvillohet në xhirimet e CNN më 27 qershor, pa sulme personale pikërisht sepse duan të shfrytëzojnë avantazhin e tyre në një transmetim të drejtpërdrejtë pan-amerikan. .

Shqetësimi për demokratët dhe faktori Obama

Megjithatë, shëndeti dhe imazhi i Joe Biden është një shqetësim shumë serioz për demokratët. Ish-presidenti Barack Obama është personi i fundit që u shfaq publikisht për të marrë në krahë ish-zëvendëspresidentin në të dy mandatet e tij dhe e largoi me dashuri nga skena.

Por Barack Obama nuk është një ish-president i thjeshtë për demokratët, të cilët besojnë se ai mund të jetë pjesa më vendimtare që mungon sot, në mënyrë që nga njëra anë demokratët të mos mposhten nga Trump dhe nga ana tjetër "gjaku i ri" në radhët e tyre politike.

Skenari ekstrem i Daily Mail që askush nuk e ka hedhur poshtë

Dje, tabloidi britanik Daily Mail për të paktën tre orë kishte si artikull kryesor në edicionin online një analizë ekskluzive në të cilën në thelb parashtron planin për të zëvendësuar Biden në minutën e fundit.

Në këtë analizë, në bazë të informacioneve të saj, plani ka pjesëmarrjen e ish-presidentit Bill Clinton, Chuck Schumer, Nancy Pelosi, por edhe Barack Obama.

Plani, sipas britanikëve, është largimi i menjëhershëm i Biden nga gara dhe dalja e një kandidati të ri pa humbje të mëdha në sondazhe, i cili do të dalë fuqishëm kundër Trump. Ky plan, edhe pse duket ekstrem dhe tepër i rrezikshëm në aspektin kohor, nuk është hedhur poshtë në asnjë mënyrë në momentin e shkrimit të këtyre rreshtave...

Mundësia që një plan i tillë të ekzistojë nuk është i vogël, ose të paktën ka më shumë gjasa sesa të zbatohet përfundimisht. Këto lëvizje janë jashtëzakonisht të rrezikshme, veçanërisht në politikë dhe veçanërisht në politikën e SHBA-së, ku edhe forcat më përparimtare kanë një konservatorizëm rrëshqitës.

Strategët teorizojnë se demokratët do të duhet të zhvillojnë një ngjarje publike për të transferuar në mënyrë simbolike pushtetin te kandidati i ri. 

Me një sy në debatin me Trump

Problemi i situatës për demokratët ka të ngjarë të shprehet dhe ndoshta të "shpërthejë" nëse Biden "tërhiqet zvarrë nga Trump në debatin e ardhshëm".

Në një rast të tillë, ndoshta ndryshimi i “të zgjedhurve” është imperativ ose do të vërë në pozitë të vështirë kampin kundërshtar, i cili ka një orientim tjetër dhe do të duhet shumë kohë për të gjetur hapin e tij ndaj një personi të ri.

Nëse lëvizja e demokratëve përfundon duke u bërë dhe nuk lihet në sferën e imagjinatës, do të jetë hera e parë në historinë politike të SHBA-së që një kandidat zyrtar i partisë zëvendësohet ndërsa ai është ende gjallë.

Por për çdo gjë ka një herë të parë... / Pamfleti

biden barack obama