Ekonomi17 Qershor 2024, 07:30

Eksperti: Në Tiranë nuk ka më qira mujore nën 350 euro, një nga zonat është më e mbivlerësuara

Shkruar nga Pamfleti

Eksperti: Në Tiranë nuk ka më qira mujore nën 350 euro,

Të dhënat që vijnë nga agjentët imobiliarë në treg flasin se në Tiranë nuk gjen më një banese me kushte të mira nën 350 euro qira mujore, ndërsa është e vështirë thuajse e pamundur të gjesh nën 1.000 euro metrin katrorë banesë për shitje.

Çmimet në këtë treg në disa raste rezultojnë edhe të mbivlerësuara.

Eglent Bici, ekspert i tregut të pasurive të patundshme, gjatë një interviste për emisionin “E-ZONE” tregon se cila është zona në Tiranë që sipas tij nuk i  meriton çmimet.

“Pjesa e qendrës së Tiranës ka arritur një lloj piku me çmimet dhe mund të krahasohet me qendrat e vendeve të ndryshme europiane. Unë mendoj që nuk pritet të ketë rritje të mëtejshme në pesë vitet e ardhme në këtë zonë. Ndërkohë zona e mbivlerësuar sipas meje është “Bulevardi i ri”.

Kjo zonë ka dhe do të ketë në të ardhmen e afërt një bum ndërtimesh.

Ata që kanë investuar më herët dhe e kanë blerë metrin katror me afro 1.500 euro nuk do ta shijojnë, pasi aty infrastruktura nuk do të jetë komode për disa vite. Ndërkohë që çmimet e objekteve të reja nisin nga 1.500-3.000 euro metri katror.”,  tha Bici.

Sipas ekspertëve ndërtimet e reja po behën edhe më cilësore, ndërkohë që zhvlerësimi i monedhës europiane ka ndikuar në rritjen e çmimeve të ndërtimeve gjatë vitit të fundit. 

tiranë