Ekspertët paralajmërojnë shoferët: Po e shkatërroni motorin e makinës gjatë dimrit duke bërë këtë gjë, hiqni dorë urgjent

Ekspertët paralajmërojnë shoferët: Po e shkatërroni motorin e makinës gjatë dimrit duke bërë këtë gjë, hiqni dorë urgjent

Mënyra më e mirë për shoferët për të nisur makinat e tyre në temperatura të ngrirjes është zbuluar – dhe kjo menyre mund të befasoje disa automobilistë! Ndërsa teknologjia e makinave ka hyrë në hapa të mëdhenj në 20 vitet e fundit, ka ende një gjë që automjetet shpesh luftojnë me të ftohtët.

Pas largimit nga makina juaj në temperaturat e ngrirjes gjatë natës, zakonisht mendoni se ngrohja e saj është gjëja më e mirë për të bërë. Por kjo në të vërtetë nuk i bën mire automjetit tuaj. Mund të shkaktojë dëme? Pergjigjja eshte po,duke punuar bosh,mund të shkaktojë hollimin e vajit të motorit.

Një çështje tjetër jane ngricat. Si duhet te veproni me makinen:

 1. Aktivizoni motorrin
  Duket e qartë, por para se të bëni ndonjë gjë, ndizni motorin tuaj. Mënyra më efektive e heqjes së ajrit të makinës suaj është që të lëvizni me ajër të kondicionuar dhe lereni të qarkullojë në makinë.
 2. Shoferët duhet të jenë ‘në kontroll’ të automjetit të tyre gjatë gjithë kohës. Nëse duhet të kthehesh në shtëpi, duhet të fikësh motorin, të mbyllesh makinën dhe të futesh.
 3. Largoni boren nga makina
  Përdorni një furçë për të fshirë te gjithe boren nga makina, duke siguruar që xhami i perparem te jete i qarte.
 4. Ndërsa motori ngroh makinën nga brenda, merr gërvishtje nga jashtë. Mos i fshini dritaret me duart tuaja – dorashka juaj do të lërë njolla.
 5. Asnjëherë mos përdorni ujë të ngrohte në xham.
  Kjo mund te shkaktoje plasaritje ne xham.
 6. Prisni derisa i gjithe xhami të jetë i qartë para se të levizni.
  Duhet të prisni disa minuta shtesë për tu siguruar që makina juaj të jetë e sigurt për të levizur, para se të levizni në mot të akullt.


Loading...
Loading...
Loading...

ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti