Emigranti që u bë kryeministër nuk meriton akoma mbështetjen e plotë të Francës

Burime diplomatike bëjnë me dije se takimi mes kryeministrit të Shqipërisë dhe Presidentit të Francës nuk i ka dhënë frytet për negociatat. Si duket skandalet e shumta që kanë shoqëruar qeverisjen e Edi Ramës gjatë 6 viteve të pushtetit të tij e kanë bërë të pabesueshëm Ramën në sytë e Europës dhe SHBA.

Duke komentuar takimin, specialistët e gjuhës së trupit thonë se dukej qartë se Presidenti Macron shprehte haptas dëshirën për ta mbaruar sa më shpejtë këtë takim të kërkuar me aq ngulm nga kryeministri shqiptar, dikur emigrant në Paris dhe i hezituar nga presidenti Macron.

Burime në takim bëjnë me dije se Presidenti Macron do të refuzojë mbështetjen e Edi Ramës dhe qeverisë së tij me nivel performance jo bindëse për Evropën.

Edi Rama i ka provokuar së shumti kohët e fundit ndërkombëtarët, ndofta i gënjyer se Merkel do ta kishte përzemër gjatë si “djalë seksi”, por nuk rezultoi ashtu.

Çdo ditë e më tepër pas asaj të folure provokative të Ramës opinioni ndërkombëtar po kupton se kush është në të vërtetë “gjatoshi shqiptar” i maskuar me hipokrizi perëndimore, por që thellë-thellë është pjellë e mentalitetit autoritarist, i ngarkuar me pabesi dhe paaftësi.

Edhe Macron njëlloj si amerikanët ‘po e vë me shpatulla për muri’ për çdo pengesë që po i nxjerr në bashkëpunim me integralistin Sali, i cili njëhërë e një kohë ia theu kafkën dhe sot e ka ortak. Ortak në korrupsion, ortak në autoritarizëm, ortak në bllokimin e Shqipërisë përkundrejt Perëndimit./Pamfleti

Loading...

Loading...
WhatsApp Denonco tek Pamfleti