Fjala e Sali Berishës për vrasjen e Azemit, kopje e fjalës së Enverit, për vrasjen e Qemalit

Fjala e Sali Berishës për vrasjen e Azemit, kopje e fjalës së Enverit, për vrasjen e Qemalit

Të dy janë vrarë pabesisht në kurthe, njeri para bazës ilegale të partisë, tjetri para selisë legale të partisë dhe të dy, janë nderuar “kopje” nga udhëheqësit Hoxha e Berisha,  me eshtrat në Varrezat e Dëshmorëve, me buste, lapidare, emërtesa shkollash e sheshesh, në çdo 5 maj e 12 shtator, u vendosen kurora me lule

 

Fjala e Sali Berishës për vrasjen e Azemit, kopje e fjalës së Enverit, për vrasjen e Qemalit

Janë dy vrasje politikanësh, të ndodhura në Shqipëri në distancë kohore 56 vite nga njëra-tjetra, por 100% të ngjashme, për nga stili i atentatit dhe deklarimet personale, të shprehura publikisht e më dhimbje, nga udhëheësit e partive PKSH e PD, pas vrasjes së dy bashkëpuëntorëve të tyre afërt.

Bëhet fjalë, për dy fjalime “dhimbjeje”, që kanë të njëjtin tekst, por kushtuar dy  politikanëve, njeri udhëheqës i PKSH, Qemal Stafa i vrarë në kurth-atentat para bazës së partisë, mëngjesin e pas mesnatës së 5 majit 1942, ndërsa tjetri udhëheqës i PD, Azem Hajdari, vrarë në kurth-atentat para selisë së parties, 2 orë para mesnaëts së 12 shtatorit 1998., të cilat “PAMFLETI” po I publikon pa asnjë ndryshim, marrë nga kujtiemt e Enver Hoxhës dhe nga fajla e Sali Berishës, botuar në gazetën “RD”, datë 13 shtator 1998.

 

Ja fjala e Enver Hoxhës, pas vrasjes së Qemal Stafës

“Sot, fashistët, na vrarë një nga udhëheqësit më të shquar të lëvizjes komuniste, simbolin e rinisë studentore, tribunin e luftës për liri.

Sot, na vranë mikun, shokun dhe bashkë-luftëtarit tonë të idealit, Qemal Stafa.

Sot na ndihem i pikëlluar në zemër, që dora fashiste na ndau prej nesh, prej luftës tonë për liri, mikun tonë të shtrenjtë të idealit, një nga udhëheqësit më të shquar të partisë, një nga luftëtarët e paepur të idealit komunist, që sakrifikoi dhe luftoi me devocion e heroizëm kundër fashizmit e tradhtarëve të vendit.

Sot, më shumë se kurrë, ne nuk duhet të ligështohemi, duhet të mbahemi të fortë, të qëndrojmë të patrembur në betejën tonë anti-fashiste, për të sjell lirinë e vërtetë të popullit.

Nderim për Qemal Stafën, të cilin do të kujtojmë sa të jetë jeta, ne dhe brezat që do vijnë pas nesh, sepse ai sakrifikoi rininë e tij, punoi, luftoi dhe u vra për lirinë tonë të përbashkët që gëzojmë sot”..

 

Ja fjala e Sali Berishës, pas vrasjes së Azem Hajdarit

 “Sot, komunistët, na vranë Liderin e Dhjetorit, udhëheqësin e shquar të lëvizjes anti-komuniste studentore, trbunin e luftës për liri.

Sot, na vranë mikun, shokun, bashkë-luftëtarin tonë trim, një prej figurave më të ndritura të PD, të lëvizjes demokratike, simbolin e lirisë. Sot, ndihem i pikëlluar, që dora e zezë komuniste na vrau Azemin, që nga sot nuk kam më në krahë, bashkë-luftëtarin dhe mikun tim të idealit, Azem Hajdarin, njeriun që më shumë se kushdo, i kushtoi gjithçka atdheut e demokracisë. Sot më shumë se kurrë, duhet të mos ligështohemi, të mos dorëzohemi, por të mbahemi të fortë, të qëndrojmë të patrembur në betejën tonë anti-komuniste, për të sjell lirinë e vërtetë të shqiptarëve. Nderim për Azem Hajdarin, të cilin do të kujtojmë sa të jetë jeta, ne dhe brezat që do vijnë pas nesh, sepse ai sakrifikoi rininë e tij, punoi, luftoi e u vra për lirinë tonë të përbashkët. që gëzojmë sot”./Pamfleti

 

 

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti