Fjalia e “fshehtë” në dokumentarin për Michael Flynns që duhet ta frikësojë Donald Trump

Fjalia e "fshehtë" në dokumentarin për Michael Flynns që duhet ta frikësojë Donald Trump

 

Fjalia më e rëndësishme e dokumentarit të dënimit të paraqitur nga zyra e këshilltarit special të Robert Mueller për Michael Flynn është pikërisht ajo që nuk është shkruar në të. Ka rryma të mëdha të redaktimeve, që e bëjnë të vështirë të shohësh saktësisht se çfarë po bën Mueller – dhe se çfarë roli të veçantë luan ish këshilltari i administratës kombëtare të administratës Trump në të gjitha këto.

Por është një fjali e vetme në faqen e 13 te dokumentit që duhet ta shkundë Presidentin Donald Trump dhe të gjithë në rrethin e tij të brendshëm.
Fjalia është kjo: “I pandehuri meriton vlerësim për pranimin e përgjegjësisë në kohën e duhur dhe ndihmën thelbësore që i ka dhënë qeverisë”.
Kushtojini vëmendje të vecantë fjalëve: “Ndihmën thelbësore që i ka dhënë qeverisë”. Chris Cillizza e CNN-it përmes politikës ju tregon atë që ju duhet të dini.

Kujtoni këto gjëra:

Flynn është i vetmi nga shtatë bashkëpunëtorët e Trump që ka pranuar fajësinë dhe po bashkëpunojnë me hetimin e Muellerit, i cili e lidh ndarjen ndërmjet fushatës së Trump, tranzicionit dhe presidencës. Flynn ishte një këshilltar i fushatës, një anëtar i ekipit dhe, për rreth tre javë këshilltari i administratës kombëtare të sigurisë. 

Flynn u deklarua fajtor më 1 dhjetor 2017, shumë se një vit më parë. Ne i dimë nga dokumentet e dënimit se Flynn është takuar me ekipin e avokatit special 19 herë! Po po, herë gjatë asaj periudhe. Ne gjithashtu e dimë se Mueller ka vonuar dënimet e Flynn katër herë gjatë vitit të kaluar

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35

more recommended stories

WhatsApp Denonco tek Pamfleti