Gjyqtarët e prokurorët e “djegur” nga Vettingu do shkojnë në burg, do kthejnë paratë e vjedhura. Ministria e Drejtësisë, gati fazën e dytë të ndëshkimit

Gjyqtarët e prokurorët e “djegur” nga Vettingu do shkojnë në burg, do kthejnë paratë e vjedhura. Ministria e Drejtësisë, gati fazën e dytë të ndëshkimit

Nuk do të ketë qetësi, paqe dhe liri për të gjithë prokurorët dhe gjyqtarët që kanë dalë nga sistemi i drejtësisë qoftë me dorëheqje apo si të “djegur” nga Vettingu.

Zv.ministri i Drejtësisë Toni Gogu në një deklaratë për shtyp është shprehur se së shpejti do të nisë faza e dytë ndëshkimore për të gjithë ata gjyqtarë dhe prokurorë që janë kapur në abuzim, pavarësisht se janë jashtë sistemit të drejtësisë.

Nëse ata kanë menduar se ia kanë hedhur me kaq, e kanë gabim paralajmëron ai ai.

“Vetingu që po zbulon pasuri të paimagjinueshme me shkelje ligjore të panumërta duhet të pastrojë llumin në togën e zezë.

Gjyqtarët dhe prokurorët nuk do t’ia hedhin me kaq. Nëse mendojnë se kanë shpëtuar se janë larguar nga sistemi e kanë gabim. Shumë shpejt do të nisë faza e dytë ndëshkimore.

Siç mendohej se kupola në drejtësi nuk do të shembej, kjo gjë po ndodh. Siç deklarova Ministria e Drejtësisë ka ndërmarrë të gjitha vendimet për çdo vendim të marrë haptazi në kundërshtim me ligjin”, shprehet zv.ministrii Drejtësisë.

Por një qëndrim të tillë e ka mbështetur dhe kryeministri Edi Rama në mënyrë publike, teksa e poston deklaratën e zv.ministrit të Drejtësisë përmes videos në ERTV, të shoqëruar me një citim të tij.

“Vetingu, po zbulon në sytë e shqiptarëve pasuri të paimagjinueshme dhe shkelje ligjore të panumërta nga ana e gjyqtarëve e prokurorëve.

Vetingu mund e duhet ta pastrojë deri në fund llumin e mbështjellë me togën e zezë- në deklaratë për median zëvendësministri i Drejtësisë Toni Gogu”, shkruan Rama në rrjetin social.

Mësohet se Ministria e Drejtësisë ka hartuar strategjinë e zbatimit të fazës së dytë të ndëshkimit për të gjithë ata gjyqtarë dhe prokurorë, të cilët ose kanë dhënë dorëheqje ose kanë ngecur në “rrjetën” e Vettingut.

Të gjitha vendimet që kanë dhënë gjyqtarët e prekur nga Vettingu apo dosjet që kanë hetuar prokurorët po të “djegur” nga Vettingu do të kalojnë në “sitën” e një grupi ekspertësh për të parë përputhshmërinë e tyre me ligjin.

Mësohet se pjesë e kësaj strategjie është kopsitja e dosjes së abuzimeve, dërgimi në burg i të gjithë gjyqtarëve dhe prokurorëve në shkelje ligji, por dhe sekuestrimi i parave dhe i pasurive të tyre, të vëna përmes abuzimit.

Adriatik Llalla ish kryeprokurori e hapi rrugën, pritet të ndëshkohen dhe abuzuesit e tjerë./Pamfleti/

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti