“Gogoli” prokuror “tmerron” KKP-në me dallaveret e pasurimit, “paterica” e Adriatik Llallës do të përcillet në shtëpi

"Gogoli" prokuror "tmerron" KKP-në me dallaveret e pasurimit, "paterica" e Adriatik Llallës përcillet në shtëpi

Asshtu siç Pamfleti ka raportuar gjatë këtyre ditëve, Prokurori Ramadan Troci rrezikon të mos e kalojë testin e Vettingut. Ai është njohur sot me rezultatin e verifikimeve dhe është paraqitur në seancën dëgjimore së bashku me avokatin i tij Ardian Leka.

KPK bën e dije se ILDKPI ka sjellë raport që deklarimet e Trocit nuk janë të sakta dhe ka kryer deklarim të rremë dhe ka fshehur pasurinë. Sipas ILDKPI, Troci ka fshehur legalizimin e një objekti 32 metra katrore në Paskuqan.

“KPK kreu hetim te thelluar te pasurise se prokurorit Troci. Sipas hetimit te KPK, pasurite qe iu nenshtruan hetimit administrativ jane: apartament banimi 108.7 m2 te ndodhur në Kashar. Si burim i blerjes se kesaj pasurie jane deklaruar 2.9 mln leke kursime nga ai dhe bashkeshortja dhe kredi 2.5 mln leke. Konstatohet se ne mars 2011 ai ka porositur apartament. Në dhjetor 2011 eshte lidhur kontrata me shoqerine per 5.4 mln leke, ka deklaruar Qirko.

Nga verifikimi i KPK rezulton se shuma totale ka qenë 45 mije euro, e ndare ne keste. Kësti i pare ishte paguar para lidhjes se kontrates 20 mije euro. Kesti i dyte eshte paguar pasi eshte lidhur kontrata, 20 mije euro. Dhe i fundit 5 mije euro eshte paguar në perfundim te apartamentit, thuhet sipas realtores Qirko.

Sipas KPK, Troci i ka burimet e ligjshme për kursimet që kanë sherbyer si burim per blerjen e apartamentit. Ka dyshime për një shume prej 700 mije lekesh te rinj te gruas së Trocit që eshte deklaruar në veting si burim per blerjen e apartamentit. Nga verifikimet rezulton se shuma në fjalë eshte transferuar tek llogaria e nenës se saj dhe nuk ka shkuar për blerjen e apartamentit. Dyshime ka edhe për blerjen e nje makine Benz, për shumen 700 mijë lekë gjithashtu.

Gjithashtu, subjekti ka mungesë burimesh të ligjshme për kursimet e vitit 2012, kohë kur ai ka arreduar edhe apartamentin. Hetimi per objektin 32 metra katrore në Paskuqan tregon se e ka fshehur deklarimin e objektit informal, në një truall te zene 450 metra katrore subjekti nuk e ka deklaruar asnjëhere këte pasuri.

Babai i Trocit ka thëne se objekti 32 metra katrore eshte ndertuar ne token e zene me qellim qe te legalizonin token 450 metra katrore. Sipas Qirkos, Troci ka deklaruar se jeton në një apartament me qira në pazarin e ri me pronësi të shtetasit. A.Sh.

Shtetasi a.sh. e ka përfituar me klering pasi është aksioner i firmes ku eshte ndërtuar. Sipas nje denoncimi te nje qytetari KPK hedh dyshime per vërtetësinë e deklarimeve te Trocit. Gjithashtu mbetet e paqarte se si shtetasi A.Sh. e ka përfituar këte apartament. Ai nuk ka titull pronësie dhe apartamenti eshte me vlere 140 mije euro dhe vlera e qirase ështe shume e ulët krahasuar me tregun, sipas kontrates.

Shtetasi A.Sh. ka deklaruar se ka investuar 30 mije euro për mobilimin e apartamentit, ndërkohe qe e ka lene me qira fare te ulet të Troci. Gjithashtu Troci ka fshehur edhe përdorimin e nje automjeti te blere ne gjermani ne emer te vellait me te cilin ka dale edhe jashte vendit.  Sipas KPK edhe targa e mjetit në fjalë është me inicialet dhe vitin e lindjes së prokurorit, çka ngre dyshime se mjeti është i tij dhe është fshehur.

Prokuror “gogoli” i Vlorës, “gogël” e Llallës, mbylli dhe dosjen 500 ha toka, të vjedhura nga 137 shtetarë

WhatsApp Denonco tek Pamfleti