Kronike23 Maj 2024, 12:31

Arrestohet në Spanjë "skifteri" shqiptar, disa javë hetime për të zbuluar teknikën e tij befasuese për të “kapërcyer” pengesat

Shkruar nga Pamfleti

Arrestohet në Spanjë "skifteri" shqiptar, disa javë

Agjentët e Policisë spanjolle kanë arrestuar në Huesca një shqiptar, banues në Zaragoza, i ‘specializuar’ për grabitje në lokale apo dyqane të ndryshme.  

Grupi Hetimor konstatoi se gjashtë grabitjet kishin karakteristika të ngjashme për sa i përket elementeve të sigurisë fizike, si dhe se drejtoheshin nga shtetas me origjinë kineze . Për më tepër, në ato raste në të cilat janë marrë pamjet e regjistruara nga kamerat e vëzhgimit, ata kanë konfirmuar se ato janë kryer gjithmonë nga i njëjti person, vetëm.

Personi i hetuar ka prerë me gërshërë grilën metalike dhe ka hapur derën e hyrjes me forcë. Në vend që të hynte, ai qëndroi i strukur aty pranë, duke vëzhguar nëse ishte aktivizuar ndonjë alarm apo mund të ishte zbuluar nga ndonjë qytetar apo patrullë. Nëse jo, ai kthehej pas 20 minutash për të përfunduar grabitjen.

Nga të dhënat e marra, hetuesit identifikuan autorin shqiptar, me një mori të dhënash për akte me karakteristika të ngjashme, duke alarmuar të gjithë punonjësit e policisë.