Kronike19 Prill 2024, 12:24

Dosja “Black Eagle” i “SKY ECC”, si arritën shqiptarët të korruptonin dhe Konsullin latino-amerikan

Shkruar nga Pamfleti

Dosja “Black Eagle” i “SKY ECC”, si arritën

Në Belgjikë është zhvilluar seanca e radhës për një nga proceset më të mëdha, atë “SKY ECC”, ku mes 40 të pandehurve ka si shqiptarë dhe kolumbianë, të akuzuar për trafik ndërkombëtar kokaine.

Siç shkruan “La Libre”, fitimet e korrura nga drejtuesit ishin marramendëse.

Dhjetë mijë euro për konsullin

Hetuesit ishin në gjendje të përcaktonin, në bazë të të dhënave të mbledhura falë çmontimit të rrjetit të kriptofonit SKY ECC, se kokaina udhëtonte me çantë diplomatike nga Paraguaj. Sipas planeve, kjo “rrugë diplomatike” duhet të jetë e mundur çdo 15 ditë. Sasia maksimale për transport ishte 100 kg kokainë për udhëtim, megjithatë, ishte e preferueshme të mos arrihej ky tavan.

Në Amerikën e Jugut, kokaina tregtohej me 4500 euro për kilogram. Pasi në Bruksel, ai mund të rishitej nga 25,000 deri në 30,000 euro, një fitim midis 500% dhe 600%. Informacioni i mbledhur bëri të mundur përcaktimin se kur trafikantët merrnin mallrat, ishte e nevojshme t’i paguanin konsullit të Amerikës së Jugut, i cili ishte korruptuar, një shumë prej 10,000 eurosh.

Për drejtuesit e organizatës kriminale, kjo rrugë dukej shumë premtuese, sepse, nëse nuk do të ishte shkatërruar, mund të ishte përdorur për tre vjet, pra deri në zgjedhjet e ardhshme në vendin e konsullit. Disa nga shqiptarët e përmendur në këtë proces janë identifikuar më parë nga mediat si Artur S., Indrit. K., Arben I., Alfredo H. apo kosovari Bashkim O., të konsideruar ndër lojtarët më të mëdhenj shqiptarë në tregun e kokainës. Në këtë dosje janë zbuluar edhe lidhje me zyrtarë në Shqipëri, ku përmendet korruptimi i një prej tyre me një orë 400 mijë euro ndërkohë që të tjera detaje pritet të dalin në seancat në vijim.

sky ecc belgjike kokaine