Kronike18 Prill 2024, 20:08

‘Mbreti’ shqiptar i kokainës sërish në ‘lupën’ e drejtësisë ekuadoriane, Dritan Gjika akuzohet për pastrimin e 31 mln dollarëve!

Shkruar nga Pamfleti

‘Mbreti’ shqiptar i kokainës sërish në

Gjykata ekuadoriane kundër korrupsionit ka akuzuar pesë persona për pastrimin e rreth 31 milionë dollarëve. Në mes personave të akuzuar është dhe shqiptari Dritan Gjika, i cili në Ekuador njihet si drejtues i mafies shqiptare që do të vepronte në vend. Ndërsa personat e tjerë janë identifikuar si , Mario S.; Carina E.; Carlos G.; dhe Pablo H. Gjithashtu shtatë kompani janë gjithashtu në proces.

Gjyqtari ka urdhëruar ndalimin e tyre, sekuestrimin e pasurive dhe bllokimin e pasurive. Ai ka urdhëruar policinë që t’i lokalizojë dhe t’i kapë ata. Gjithashtu, urdhëroi që Mbikëqyrja e Kompanive të ndërhyjë në shoqëritë e lidhura me pastrimin e parave.

Më 7 shkurt, Policia Kombëtare, së bashku me Prokurorinë, arrestuan Julio L., Jonnathan L., Bryan L., Javier C. dhe Teresa P. si rezultat i operacionit “Pampa”, i cili u zhvillua në disa qytete të Ekuadorit dhe gjithashtu në Spanjë. Sipas Prokurorisë, përmes informacioneve konfidenciale u mësua se në Guayas, ndodhej një kompani transporti e dedikuar për transferimin e parave dhe substancave të paligjshme përmes kamionëve.

Për më tepër, në Guayas, Los Ríos, Cotopaxi dhe Santa Elena, vepronte një organizatë kriminale e dedikuar për pastrimin e parave të trafikut të drogës, e drejtuar nga Dritan Gjika dhe qytetarë të tjerë.

Për këtë u krijuan disa kompani të dedikuara për eksportin e produkteve bujqësore (kryesisht banane), blerjen dhe shitjen e pasurive të paluajtshme, prodhimin e mishit dhe kanabisit. Këta shtetas kanë përfituar pasuri të ndryshme si automjete të nivelit të lartë dhe pasuri të paluajtshme si toka, shtëpi, zyra, magazina dhe parkingje në katër provinca të vendit, sipas hetimit tatimor./Primicias

gjika