Kulture 5 Janar 2024, 22:01

Sondazhi i “hidhur”, 66 % e shqiptarëve nuk kanë blerë asnjë libër vitin e fundit

Shkruar nga Pamfleti

Sondazhi i “hidhur”, 66 % e shqiptarëve nuk kanë

Më shumë se gjysma e shqiptarëve nuk kanë blerë asnjë libër vitin e fundit.

Këtë shifër e konfirmon sondazhi i Euronews Albania dhe saktësisht është 65,9 përqind.

Megjithatë krahasuar me të dhënat e një viti më parë kjo shifër është ulur ndjeshëm.

Të pyetur po në të njëjtën mënyrë, 1 vit me parë ishin 75 për qind e shqiptarëve ata që nuk kishin blerë asnjë libër, shifër kjo ndjeshëm më e lartë se këtë vit.

Ndërsa të pyetur se sa libra kanë lexuar këtë vit, 61 për qind u përgjigjën “asnjë” dhe me radhë më pas afërsisht 14 për qind një libër, 17 për qind dy-tre libra dhe vetëm 5 për qind deri në 5 libra.

Sondazhi i “hidhur”, 66 % e shqiptarëve nuk kanë