Kush është Louis Bladel, agjenti i FBI që i servir prova Edi Ramës

Rama dje tha se ka ngritur një grup pune për të hetuar ngjarjet e fundit. Ky grup pune drejtohet nga Lou Bladel, ish-kreu i Shërbimit Kundër Spiunazhit në FBI. Sipas burimeve, grupi në fjalë ka siguruar mjaft prova për rastet “Babale” dhe Xhisiela” dhe ja ka vënë në dispozicion Ramës.

Louis Bladel është një nga drejtuesit më të njohur të FBI-së amerikane, njeriu që ka drejtuar hetimet e çështjes Snouden dhe ish-drejtorit të CIA-s, David Petraeus.

Sot Bladel është Drejtori Ekzekutiv për hetimet në çështjet e mashtrimit pranë kompanisë “Ernst&Joung”. Bladel është pjesë e FBI që prej vitit 1996 dhe prej asaj kohe ka mbajtur detyrat më të larta të caktuara nga vetë qeveria amerikane, për çështje të sigurisë. Për 26 vite me rradhë, ai i ka shërbyer agjensive më të mëdha ligjzbatuese në SHBA, derisa u dorëhoq nga FBI në 2016. Për çështje të rëndësishme, për të cilat ka dëshmuar edhe përpara komisioneve të senatit amerikan, Bladel ka fituar çmime si “Përsosmëria e kundërzbulimit” për rolin e tij në operacione të veçanta, që çuan në arrestimin e deportimin e agjentëve ilegalë rusë.

“Unë punoj për të ndihmuar klientët të analizojnë kërcënimet e sigurisë në internet, të hetojnë  vjedhjet dhe mashtrimet e të dhënave, të zhvillojnë dhe zbatojnë zgjidhje gjithëpërfshirëse të vjedhjeve të pronës intelektuale, si dhe  shërbime kërcënimi të brendshëm.

Me më shumë se 26 vjet në zbatimin e ligjit federal, unë sjell një set të aftësive të ndryshme që unë kam zhvilluar gjatë kohës sime duke i shërbyer Shërbimit të Marshals të Shteteve të Bashkuara, Shërbimit Detar të Krimit Penal (NCIS) dhe Byrosë Federale të Hetimeve (FBI). Aktualisht, konsultohem me drejtorët e agjencive federale të zbatimit të ligjit, rregullatorët qeveritarë dhe drejtuesit kryesorë të kompanive Fortune 100, zyrtarët e Fortune 500 C-së dhe bordet e drejtorëve nga të gjithë sektorët e industrisë në çështjet e spiunazhit ekonomik dhe kërcënimeve të brendshëm.

Unë jam një nga më shumë se 200,000 profesionistë të BE-së në nivel global që janë të angazhuar për ndërtimin e një bote më të mirë”, thotë agjenti në prezantimin e tij.

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti