Ky shtet i botës kalon çdo limit të shkencës, spikeri i lajmeve nuk është njeri

Ky shtet i botës kalon çdo limit të shkencës, spikeri i lajmeve nuk është njeri

Në pamje të parë nuk duket fare, por ky folës lajmesh është thjesht imazhi i një folësi të vërtetë lajmesh, i cili tani vihet në lëvizje falë inteligjencës artificiale.

Gazetarëve u mjafton të shkruajnë tekstin në anglisht, dhe kompjuteri përdor zërin e folësit origjinal dhe pamjen e tij për të riprodhuar lëvizjen e buzëve, me saktësi të frikshme, dhe leximin e tekstit e bën me zë pothuajse të padallueshëm nga origjinali.

Folësi është realizuar nga agjencia kineze e lajmeve “Xinhua”, dhe u paraqit në panairin e zhvillimeve me internetin, të mbajtur në Kinë.

Loading...
error: Ndalohet ribotimi i artikullit! E drejta e autorit pamfleti.net.
WhatsApp Denonco tek Pamfleti