Nëse konsumoni këtë frut, do keni një zemër të fortë dhe nuk do rrezikoheni nga ataku

Ju mund t’i dini shenjat e heshtura të atakut ose goditjeve të zemres, por parandalimi i tyre është krejtësisht një mundësi tjetër. Edhe pse ushtrimet dhe gjumi janë zakone që zvogëlojnë rreziqet, pak njerëz e kanë kohën për t’iu përshtatur orareve të tyre të çmendura. Fatmirësisht, t’i shtoni një gjë aq të thjeshtë pjatës suaj mund të jetë po aq e efektshme dhe konsumuese.

Hulumtuesit në Universitetin e Alabama kanë zbuluar se të konsumoni bananen çdo ditë mund t’ju mbrojë nga goditjet dhe sëmundjet e zemrës. Studimi i tyre, i cili kishte si synim të përcaktonte se si kaliumi i mineraleve ndikon në presionin e gjakut dhe shëndetin e arterieve, mori në shqyrtim minj të cilët morën një dietë që përmbante nivele të ulëta, normale ose të larta të kaliumit.

Në përgjithësi, minjtë me dietë të ulët të kaliumit kishin arteriet shumë më të rënda sesa të tjerët. Nga ana tjetër, minjtë që morën nivele të larta të kaliumit, treguan në mënyrë të konsiderueshme më pak forcim të arterieve dhe reduktim të ngurtësisë në aortën e tyre gjithashtu. Studimet e mëparshme kanë zbuluar se kaliumi mund të zvogëlojë presionin e gjakut, por kjo është ndër të parat që hetoi ndikimin e mineralit në shëndetin e arterieve.

Sipas ekspertëve, kaliumi përmirëson funksionin e zemrës duke rregulluar rrahjet e zemrës, tretjen e karbohidrateve dhe ndërtimin e muskujve. Kombinimi i këtyre përfitimeve mund të bëjë mrekulli për arteriet tuaja, duke parandaluar sëmundjet e zemrës dhe goditjet përgjatë rrugës. Tani, studiuesit shpresojnë të provojnë efektet e një diete të lartë kaliumi edhe tek njerëzit.

Me më shumë kërkime, mund të jemi në gjendje të shohim nëse sëmundja formohet tek njerëzit në mënyrë të ngjashme dhe të zhvillojmë trajtime“, tha Dr. Mike Knapton, drejtor mjekësor i shoqatës për “The British Heart Foundation.”

Ju duhet të punoni shumë për të marrë konsumimin tuaj të përditshëm të kaliumit. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë rekomandon që të rriturit konsumojnë rreth 3.500 mg kalium në ditë.

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti