Kulture 6 Tetor 2022, 13:37

Nuk e fitoi sërish çmimin Nobel, Kadare nuk ka asnjë përjetim; bashkëshortja: Shkrimtaren që fitoi nuk e njohim

Shkruar nga Pamfleti
Nuk e fitoi sërish çmimin Nobel, Kadare nuk ka asnjë

Nuk e fitoi sërish çmimin Nobel, Kadare nuk ka asnjë përjetim; bashkëshortja: Shkrimtaren që fitoi nuk e njohim

Shkrimtarja franceze Annie Ernaux fitoi çmimin ‘Nobeli’ në letërsi.

Mësohet se Ismail Kadare e ka ndjekur ceremoninë e ndarjes së çmimit Nobel, i ulur në një nga lokalet në zonën e Liqenit Artificial në Tiranë, sipas euronews.al

I pyetur nëse ishte zhgënjyer që përsëri nuk kishte mundur të fitonte këtë çmim, Karare u përgjigj se nuk kishte asnjë lloj përjetimi.

“Siç e shikoni nuk kam ndonjë përjetim. 40 vjet më parë edhe mund të kisha”, tha Kadare.

Ndërkohë bashkëshortja e tij, Helena Kadare u shpreh se shkrimtaren që fitoi Nobelin nuk e njohin, madje nuk kanë dëgjuar edhe pse prej shumë vitesh jetojnë në Francë.

“Nuk e njohim shkrimtaren që fitoi Nobelin, edhe pse jetojmë në Francë. S’e kam dëgjuar kurrë, për të njohur jo se jo, por nuk e kam dëgjuar as si emër. Derisa në Nobel është e njëjta juri dhe ka thënë jo 40 vjet, nuk ke pse ta ndryshosh mendimin”, u shpreh shkrimtarja Helena Kadare.

Kulture #asnje perjetim çmimi ''Nobel'' në letërsi Ismail Kadare