Nuk ka prindër perfektë, por nëse ndiqni këto këshilla mund ti afroheni shumë

Përgjegjësia e të qenurit prind si dhe luajtja e këtij roli është individuale për çdo njeri, në pjesën më të madhe të rasteve prindërit përqëndrohen në mirëqenien e fëmijëve , në plotësimin e nevojave të tyre si dhe në pregatitjen e tyre për të ardhmen.

Përtej unicitetit të prindërimit të gjithësecilit, ekzistojnë disa pika ku prindërit duhet të përqëndrohen për të rritur fëmijët e tyre.

  1. Krijimi i një ambienti ku fëmija mëson nga kritika dhe nga gabimet.
  2. Një fëmijë që jeton me frikë mëson të jetë i ndrydhur, nuk duhet ta edukosh kurrë fëmijën me frikë.
  3. Të tallesh me fëmijët e tu bën që ata të ndjehen të izoluar dhe të veçuar nga pjesa tjetër e botës duke u ndjerë edhe në faj.
  4. Të tregosh xhelozi para tyre është më keq akoma, ta justifikosh atë bën që fëmija të mendojë se është në rregull të kesh zili të tjerët.
  5. Nëse i jep kurajo fëmijës, ai do të mësojë të jetë i sigurt në vetvete dhe do të jetë më i qetë për çka e pret në të ardhmen.
  6. Ta pranosh fëmijën ashtu siç është mënyra më e mirë për ti treguar se e do
usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti