Politike20 Qershor 2024, 12:22

Shpallën Berishën non-grata, vjen në Tiranë ‘tmerri’ amerikan i politikanëve të korruptuar; në fokus Reforma në Drejtësi

Shkruar nga Pamfleti
Shpallën Berishën non-grata, vjen në Tiranë
Koordinatori i DASH për Anti-Korrupsionin Richard Nephew dhe I Ngarkuari me Punë i SHBA në Tiranë, Davis Wisner

Koordinatori i Departamentit të Shtetit të SHBA për Anti-Korrupsionin Global, Richard Nephew ka mbëritur në Shqipëri.

“Sot mirëpresim Richard Nephew, Koordinator i Departamentit të Shtetit të SHBA për Anti-Korrupsionin Global. Nephew po viziton Shqipërinë për të riafirmuar mbështetjen e Shteteve të Bashkuara për reformën në drejtësi, përpjekjet kundër korrupsionit dhe mirëqeverisjen. Gjatë qëndrimit në Shqipëri, ai do të takohet me drejtues të sistemit të drejtësisë dhe shoqërisë civile shqiptare, si dhe me zyrtarë publikë”, shkruan Ambasada Amerikane.

Kujtojmë se në kuadër të luftës ndaj korrupsionit, Uashingtoni ka shprehur mbështetjen e tij teksa ka shpallur non-grata Sali Berishën dhe disa figura të tjera publike.

Vizita e tij do të nënvizojë angazhimin e vazhdueshëm të SHBA-së për të luftuar korrupsionin në Ballkanin Perëndimor, për të forcuar sundimin e ligjit dhe për të adresuar sfidat e vazhdueshme të përbashkëta.

Më 16-17 qershor, Koordinatori Nephew do të vizitojë Podgoricën, Malin e Zi për t'u takuar me zyrtarë qeveritarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Angazhimet e tij do të diskutojnë përpjekjet e Malit të Zi kundër korrupsionit, do të kërkojnë të identifikojnë fushat për bashkëpunim të mëtejshëm dhe do të theksojnë mbështetjen e SHBA-së për përpjekjet e vazhdueshme për të luftuar korrupsionin.

Koordinatori Nephew do të udhëtojë më pas në Vilnius të Lituanisë në datat 18-19 qershor, ku do t'i bashkohet Konferencës Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, si dhe sesioneve të tjera zyrtare. Ai do të takohet gjithashtu me partnerë të ndryshëm qeveritarë dhe të shoqërisë civile në margjina.

richard nephew vizita në shqipëri lufta kundër korrupsionit