Kosova28 Dhjetor 2022, 11:41

· Prishtine

Shkruar nga Pamfleti
· Prishtine

Presidentja e Kosovës  Vjosa Osmani, ka vizituar të mërkurën Kazermën “Ushtarët e NATO-s” në Istog, ku para oficerëve ka mbajtur edhe një fjalim.

Në këtë vizitë, Osmani për herë të parë është shfaqur me uniformë ushtarake.

Teksa mori fjalën, ajo ka kërkuar nga ushtarakët gatshmëri dhe përgatitje për t’i dal zot atdheut.

“Qëndroni të gatshëm dhe në përgatitje për t’i dalë zot Atdheut. Dhe për të gjithë ata që synojnë ta sfidojnë paqen e sigurinë tonë, tua përkujtoj që nuk ka asgjë që arrin ta mundë vullnetin e një populli të jetojë në liri dhe i pavarur. E kemi dëshmuar në vitet 90′ që Ushtria Çlimitare edhe pse në numër të vogël me ushtrinë gjenocidiale serbomadhe e tregoi vullnetin luftarak për çlirimin atdheut. Dhe ky shpirt rezultoi me lirinë që e gëzojmë sot dhe të cilën do ta mbrojmë me çdo kusht. Çdo ditë kur ta veshni këtë uniformë, mos ta harroni për gjakun që është derdhur për liri”, ka thënë Osmani.

Në fund, presidentja ka ndarë edhe medaljet presidenciale për arritje ushtarake.

Prishtine FSK Ushtria e Kosovës Vjosa Osmani