Kosova 7 Shtator 2023, 12:01

Gjyqi në Hagë, avokati i Kadri Veselit bën deklaratën e fortë: Raportet e dëshmitarit riciklim i lajmeve serbe!

Shkruar nga Pamfleti

Gjyqi në Hagë, avokati i Kadri Veselit bën deklaratën e

Në Gjykatën e Hagës dëshminë në procesin e ish-presidentit të Kosovës Hashim Thaçi dhe të tjerëve po e vazhdon Frederick Abrahams, i cili është zyrtar i organizatës Human Rights Watch.

Ai po intervistohet nga Ben Emmerson, avokat i Kadri Veseli. Emmerson tha se raportet e dëshmitarit janë vetëm një riciklim i lajmeve serbe.

Zyrtari i Human Rights Watch, po dëshmon për raportet që ai dhe kolegët e tij i kishit përgatitur në periudhën e luftës në kuadër të punës të kësaj organizate.

Në seancë u tha se ato raporte kishin cituar Qendrën për të Drejtën Humanitare në shkrimet ku burim ishin mediat serbe.

Dëshmitari Abrahams deklaroi se se Human Right Watch kishte të njëjtën metodologji pune me Qendrën për të Drejtën Humanitare (Humanitarian Law Center).

Avokati britanik i Kadri Veselit, paraqiti dokumentet ku shihet burimi i raporteve të Human Right Watch.

“Në të thuhet, të gjitha hulumtimet e kryera nga Qendra Humanitare në periudhën nga 1990-1999, të gjitha këto hulumtime kishin një metodologji të përbashkët me atë tonën…Ne sapo pamë këtë shembull të fundit ku ajo çfarë keni bërë ju nuk është asgjë tjetër veçse një riciklim i raporteve të lajmeve serbe në raportin tuaj”, tha Emmerson.

gjyqi në hagë