Kosova18 Prill 2024, 08:48

Loja e bixhozit dhe basti i humbur i Vuçiç me Kosovën

Shkruar nga Pamfleti
Loja e bixhozit dhe basti i humbur i Vuçiç me Kosovën
Aleksandër Vuçiç

Loja e bixhozit të Vuçiçit, bllofi, reagimi në vend të veprimit, serbizmi, shoqërimi me Dodikun në Parlamentin e Serbisë së Madhe dhe shtytja e kokëfortësisë së tij rreth rezolutës për Srebrenicën e Serbisë në "mbrojtjen e Kosovës" nuk i ndihmon, por ia forcon pushtetin.

Kosova bëri një hap të rëndësishëm drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës pothuajse në përvjetorin e pranimit të Serbisë në atë organizatë ndërkombëtare në prill 2003.

Pas votimit në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës , anëtarët e qeverisë së Vuçiç, me ndihmën e mediave, pompuan pak dhe pak urrejtjen dhe zemërimin e akumuluar ndaj Evropës dhe evropianëve që guxuan të mbështesnin Prishtinën dhe regjimin e Kurtit, i cili po bën spastrimin etnik të serbëve dhe që “dëshiron ta kthejë popullin serb të Kosovës në skllevër”.

“Një ditë turpi, një gozhdë në arkivolin e së drejtës ndërkombëtare, një skandal, një tapet i kuq për shtetin fallco të Kurtit”, janë vetëm disa nga përshkrimet e votimit në Strasburg, ku nga 171 të pranishëm, 131 deputetë votuan “për ", 29 "kundër" dhe 11 prej tyre është "përmbajtur".

Dhe votimi nuk u bazua në përkatësinë e një vendi anëtar të Këshillit të Evropës, përfshirë ato që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës, por sipas përkatësisë partiake në familjet e mëdha partiake evropiane.

Turma e delegacionit serb ishte aq e madhe sa përparimtarja Biljana Pantiç mori një qortim dhe iu referua Kodit të Sjelljes për prezantimin e saj. Dhe ky është imazhi që Serbia i ka dërguar botës prej vitesh, dhe qytetarët mbijetojnë dita-ditës, urdhri i pompimit të ndjenjave negative të zemërimit dhe urdhri i pompimit të ndjenjave pozitive ose negative për një shumëllojshmëri gjërash. nga politika e lartë deri tek gjërat më të përditshme.

Synimi i Kosovës për t'u bërë anëtare e Këshillit të Evropës para nja dy vitesh shkaktoi fillimisht pompimin e disfatizmit "sepse të gjithë janë kundër nesh"... Dhe pas kësaj pati një pompim të madh të "fitores së Serbisë" sepse, për shembull, kjo pikë as nuk u vu në axhendën e asnjë organi të Këshillit të Evropës.

Tani Vuçiç lë të kuptohet për një “fitore të re të madhe për Serbinë” duke shtyrë ndoshta votimin për pranimin e Kosovës më 16 maj në Komitetin e Ministrave, falë Francës, e cila mund të insistojë në gjendjen e papërmbushur të Kosovës, që është krijimi i Bashkimi i Komunave Serbe. Nëse ndodh diçka e tillë, mund të nënkuptojë se Vuçiç bëri një “marrëveshje të mirë” me Macron disa javë më parë në Paris.

Edhe pse argumenti i Serbisë për JSO-në është i bazuar, në rrethanat e "prishjes së së drejtës ndërkombëtare në të cilën fuqitë e mëdha bëjnë çfarë të duan" dhe që Vuçiq vazhdimisht e "tërheq" për ne, ai duhej ta dinte, dhe ai e di shumë mirë. që pranimi nga ana e tij i marrëveshjes në Bruksel në shkurt të vitit të kaluar, pas së cilës qëndronte e gjithë BE-ja dhe SHBA-ja, të jetë argument i palës tjetër, qoftë Kosova apo ndonjë tjetër.

Loja e bixhozit të Vuçiçit, bllofi, reagimi në vend të veprimit, serbizmi, shoqërimi me Dodikun në Parlamentin e Serbisë së Madhe dhe shtytja e kokëfortësisë së tij rreth rezolutës për Srebrenicën e Serbisë në "mbrojtjen e Kosovës" nuk i ndihmon, por ia forcon pushtetin.

Këshilli i Evropës i tha Vuçiçit, në një seri raportesh të Brukselit, të ndalojë së minuari themelet e demokracisë, të vendosë shtetin e së drejtës, të merret me pasuesit e korruptuar të partisë, të çlirojë mediat... ndoshta do të forconte pozitën e Serbisë. në “luftën për Kosovën” më shumë se të gjitha marrëveshjet e tij në prapaskenë.

Në fund të fundit, a mendoni vërtet se anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës do të jetë i keq për serbët në Kosovë?/ Danas

aleksandër vuçiç kosova