Shoqata e Antikomunistëve e ish- të përndjekurëve politik, e kthyer në ‘koburen’ e PD, Alibeajt dhe Salianjit

Shoqata e Antikomunistëve e ish- të përndjekurëve politik, e kthyer në 'koburen' e PD, Alibeajt dhe Salianjit

Një shëmbull sesi kjo shoqatë është kryer në një “kobure të PD-së e veçanërisht te Salijanit dhe Alibejt”.

Shkruan Ilirjan Blloshmi

Nuk kam shkelur kurrë tek “Shoqata Antikomuniste e ish- të përndjekurëve”.

Nuk e di ku e kanë pasur zyrën. Sot e mësova se ku e kishin.

Të shkelësh në atë zyrë duhet të bësh, gjëra që mua më duken të paimagjinushme për ti bërë.

Kjo shoqatë humbi së ekzistuari kur filloi të bëhet më shumë mediatike.

Kjo shoqatë është bërë si nën degë e PD-së. Në këtë shoqatë është krijuar termi ” ose me ne, ose me Imperializmin amerikan”.

Askush nuk pranon mendim ndryshe, askush nuk të afron nëse nuk mendon si PD-ja, apo si kryetari i saj.

Një shëmbull sesi kjo shoqatë është kryer në një “kobure të PD-së e vecanërisht te Salijanit dhe Alibejt”.

Para ca kohësh midis ish- të përndjekurëve pati një debat për praninë e Ilir Metës, në Tepelenë.

Duke u zënë ngushtë nga kjo gjë, drejtuesit e saj filluan të quanin këto zëra si “të painformuar” apo ajo shprehja labidar “lëreni emigrimin dhe hajdeni këtu”, apo “ju nuk e kuptoni sa e vështirë është të jetosh në Shqipëri “.

Në këtë kontekst, kjo shoqatë, përbën një rast krejt sui generis.

Është vetë kjo shoqatë që më këtë rast mohon vetveten, kur mohon pendesën në rastin e kryerjes së krimeve.

Një situatë e tillë e çon jo vetëm njeriun, por dhe politikën drejt një çmendurie halucinacionesh, siç ndodh me Makbethin e Shekspirit.

Pra me fjalë të tjera, për të kënaqur orekset e drejtuesve të saj, ajo nuk e ka për problem të heshtë aty ku duhet të flasë, apo të njollosë dhe ata pak njerëz që kanë mbetur dinjitozë nga shtresa e ish- të përndjekurëve.

Një tjetër shëmbull që kjo shoqatë nuk përfaqëson më ish- të përndjekurit është.

Në zgjedhjet e fundit parlamentare një djalë i arsimuar në Columbia University, ish- marins në ushtrinë amerikane, kandidoj për deputet.

Vinte nga shtresa e ish të përndjekurëve. Çfarë bëri kjo Shoqatë?

Asgjë, perkundazi shkarkoj gjithë bateritë duke sulmuar Ervin Dinen dhe duke mbrojtur Genc Pollon dhe Luan Bacin.

Arsyeja pse Ervini u sulmua ishte se nuk kandidoj nën siglën e PD-së. Pra është “imperialist dhe armik”

Në mungesë të argumenteve, kur ju thua se keni shumë gabim, çfarë bëjnë? Kalojnë në sulme personale sic është një Xhafer Sadiku, i cili e mban veten për politolog, historian, avokat apo ku di une. Por që realisht është një “kapsollë bolshevike”, në duart e kryetarit të kësaj shoqate.

Realisht!

Realisht kjo shoqatë nuk përfaqëson ish- të përndjekurit. Kjo shoqatë përfaqëson një “klikë” që në emrin e ish- të përndjekurëve, janë pasuruar e kamur.

Largimi i tyre nga zyrat nuk përbën ndonjë hata të madhe. Fundja Edi Rama po i largon kundështarët e tyre.

Pra, përballë këtij vizioni cinik të kësaj shoqate të kujtohen shpirtrat e mijëra viktimave të pafajshme që thërrasin drejtësi dhe që më së miri e përfaqësojnë këto fjalë të Ledi Makdafit para se të vritej nga ushtarët e Makbethit: “Unë jam në këtë botë të poshtër e të ulët, ku e keqja lavdërohet dhe e mira shpesh konsiderohet si marrëzi e rrezikshme”.

Pra kjo shoqatë thërret nën emrin tone, kur i lipsen fonde, kur i duhet të mbrohet politikish, tani po na përdor dhe për të qëndruar në zyrat e tyre luksoze.

Pra shkrut e qartë ish- të përndjekurit nuk janë përfaqesuar kurrë. Si pasojë ne nuk kemi shoqatë, ne kemi ca grupime që janë vegla të ndonjë kryetri partie…

WhatsApp Denonco tek Pamfleti