Showbiz21 Maj 2024, 10:02

Më i pasur se mbreti Charles, Rishi Sunak dhe e shoqja vlerësohen me 651 milionë paund

Shkruar nga Pamfleti

Më i pasur se mbreti Charles, Rishi Sunak dhe e shoqja vlerësohen me

Lista e publikuar nga “The Sunday Times Rich” për vitin 2024 e rendit Kryeministrin britanik Rishi Sunak dhe gruan e tij Akshata Murty mes personave më të pasur në Mbretërinë e Bashkuar.

Të dhënat tregojnë se pasuria personale e Sunak dhe gruas së tij u rrit me 122 milionë paund vitin e kaluar.

Vlera neto e parashikuar e çiftit u rrit nga 529 milionë paund në vitin 2023 në 651 milionë paund në listën më të fundit, për shkak të aksioneve të pronësisë së Murty-t në Infosys, kompania masive indiane e IT që babai i saj bashkëthemeloi.

Sipas listës vjetore të njerëzve më të pasur në Mbretërinë e Bashkuar, kjo tregon se ata janë më të pasur se mbreti Charles.

Kryeministri dhe Murty janë çifti më i pasur që banon në Downing Street nr. 10, duke u renditur në vendin e 245-të në listë.

Ata tani kanë më shumë para se mbreti Charles, i cili pa një rritje në pasurinë e tij personale këtë vit nga 600 milionë në 610 milionë paund.

Në vitin 2022, Sunaks u renditën më lart se mbretëresha e ndjerë Elizabeth II, pasuria personale e së cilës u vlerësua të kalonte 370 milion £ atë vit.

Para se të bëhej partner në dy fonde mbrojtëse, Sunak kaloi 2001-2004 si analist në bankën e investimeve Goldman Sachs.

Vetëm 6.5% e të ardhurave totale të kreut të qeverisë vijnë nga investimet e tij; pjesa e mbetur vjen nga paga e tij e deputetit prej 91,346 £) dhe paga e kryeministrit prej 80,807 £.

rishi sunak pasuria