“Si shpëtoi Servet Pëllumbi kur një dorë e zezë e gjuajti me kaçavidë, goditjen më të rëndë e mori nga Fatos Nano, shpërtheva në lot atë ditë”

"Si shpëtoi Servet Pëllumbi kur një dorë e zezë e gjuajti me kaçavidë, goditjen më të rëndë e mori nga Fatos Nano, shpërtheva në lot atë ditë”

Fotografi Agim Rama publikon disa foto të një prej figurave qendrore të PS, Servet Pëllumbi i cili tashmë ka të birin në Parlament, Arben Pëllumbin, dalë deputet nga qarku i Tiranës. Rama kujton një episod të vështirë në Pallatin e Sportit në Durrës ku dikush ka tentuar ta qëllojë Servet Pëllumbin me kaçavidë.

“Njeriu që mbushte sheshet kudo në Shqipëri dhe rriste vlerat e Fatos Nanos që ishte burgosur nga regjimi Berishian, edhe profesori u dënua në jo pak mitingje nga ky regjim. Profesori është gjallë, mund të thotë të vërtetën. Në Pallatin e Sportit në Durrës pasi u fikën dritat gjatë fjalimit të tij, në dalje,  në errësirë, ndërsa unë shkrepja flash-in e pararatit fotografik pas shpinës së tij për t’i ngriçuar rrugëdaljen, një dorë e zezë e gjuan me kaçavidë profesorin, por meqë krahu im ndodhej në qafën e tij, nuk u bë goditja.

Por goditjen më të rëndë, profesori e mori nga Fatos Nano për të cilin u sakrifikuan shumë socialistë të ndershëm, edhe z.Pëllumbi. Në kongresin e Partisë Socialiste, Nano do të përdorte tezën e Sali Berishës duke e quajtur “marksist”. Në dalje e pyes profesorin nëse u lodh pasi qe djersitur. “Jo Gim-më tha. U mërzita shumë. S’e prisja nga Fatos Nano këtë shpërblim”. Unë shpërtheva në lot.

E kisha kuptuar që Fatos Nano nuk e donte profesorin qëkur doli nga burgu e mori drejtimin e partisë, për faktin që nuk e priti profesor Pëllumbin në zyrë. Njëherë i kishte thënë Kristina, sekretarja e asaj kohe dhe ja dy herë unë. Mua më tha: Mos u merr me këto punë, po shiko aparatin! Këto ja kam thënë profesor Servetit. Zoti është me ty. Brezat do ta vlerësojnë kontributin tuaj për kombin”, rrëfen fotografi Agim Rama.Loading...
Loading...
Loading...

ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti