Si ta bëni biftekun më të butë? Ja një truk të thjeshtë

Si ta bëni biftekun më të butë? Ja një truk të thjeshtë

Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë. Një studim i Universitetit të Kansas Sitit thotë se ngrirja bën që fibrat e biftekut të bymehen dhe kjo çon në zbutje të mishit.

Shkencëtarët, të cilët e ngrinë mishin për dy javë e më pas e lanë të shkrihej në frigorifer për 24 orë panë edhe për ndryshime të tjera gjatë gatimit, por butësia ishte ndryshimi i vetëm domethënës.

Përpara se ta gatuani, përgatiteni biftekun.

Edhe pse mund të jeni shumë të uritur, rezistojini dëshirës për ta çuar biftekun nga frigoriferi direkt në tigan. Më parë, lëreni në një pjatë në temperaturë dhome për 15 minuta. Kjo do të bëjë që proteinat e ftohta të arrijnë temperaturë normale, duke ulur mundësinë e nxirjes së biftekut gjatë gatimit.

Gjithashtu, sigurohuni që të jetë i thatë para se të nisni gatimin. Pasi ta gatuani, lëreni të qetësohet!

Kur ta hiqni nga nxehtësia, lëreni biftekun në një pjatë dhe prisni 5 minuta. Nëse e prisni shpejt, lëngjet e tij do të rrjedhin jashtë dhe do të përfundojnë në pjatë e jo në gojë.

WhatsApp Denonco tek Pamfleti