Si të “heqësh qafe” ndjesinë e djegies në stomak, pa përdoruar ilaçe

Humb peshë

Kur humb peshën e tepërt përmirëson situatën e përgjithshme shëndetësore. Nuk është e vështirë që të vësh re ndryshimin edhe sa i takon ndjesisë që ke në stomak. Është më e lehtë që ushqimet të kalojnë në ezofag pa të dhënë ndjesi djegie në stomak.

Shmang disa ushqime

Sipas mjekëve gastrologë disa lloje ushqimesh pikante shkaktojnë djegie të stomakut sepse rrisin nivelin e aciditetit të tij. Kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Ndërkohë që shumë ushqime irritojnë stomakun, armiku i vërtetë janë ushqimet që kthehen nga stomaku për në ezofag.

Ha më pak

Në kulturën e ushqimit të shpejtë, është e vështirë që të kalosh në vaktet e shëndetshme. Të hash ngadalë dhe të mos tejngopesh si zakon i të ngrënit ka shumë efekte pozitive në mënyrën se si funksionon trupi juaj.

Loading...

Loading...
WhatsApp Denonco tek Pamfleti