Kosova29 Dhjetor 2022, 20:43

· Prishtine

Shkruar nga Pamfleti
· Prishtine

Hegjemonia serbe po e rikthen historinë e trazirave në Ballkan, mendon Enver Hoxhaj, ish-ministër i Jashtëm i Kosovës.

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës ka thënë se krizat në Bosnje dhe në veri të Kosovës, së bashku me përpjekjen për të zgjedhur një qeveri në Mal të Zi, janë dëshmi e kthimit të historisë për shkak të përpjekjeve për hegjemoninë serbe në Ballkan.

Ai po ashtu ka thënë se  ndoshta dikush në Bruksel të paktën i lexon lajmet nëse Bashkim Evropian ka dështuar të veprojë politikisht.

“Krizat në Bosnjë dhe në veri të Kosovës, së bashku me përpjekjen për të zgjedhur një qeveri në Mal të Zi, janë dëshmi e kthimit të historisë për shkak të përpjekjeve për hegjemoninë serbe në Ballkan! Ndoshta dikush në Bruksel të paktën t’i lexojë lajmet nëse BE ka dështuar të veprojë politikisht”, ka shkruar Hoxhaj në Twitter.

Prishtine

Kosova