Të eksitohesh duke parë partnerin me dikë tjetër..ndodh shumë ,por kanë frikë ta pranojnë

Quhet kandualizëm dhe përdoret si fjalë që përshkruan një fenomen seksual që nuk njeh limite e as arsye. Ky fenomen përshkruan ndjesinë e kënaqësisë seksuale që provon individi kur mendon ose sheh partnerin e tij duke kryer marrdhënie me dikë tjetër.

Ekzistojnë grupe online që përshkruajnë raste të tilla. Për ta kuptuar ndjesinë e eksitimit mjafton të lexojmë një roman të Jun’ichirō Tanizaki, i cili flet për një burrë të moshuar i cili eksitohet teksa sheh gruan e tij që kryen marrdhënie me të tjerë.
Një dëshmi e këtij fenomeni vjen nga Maria, ajo shkruan:

Jam Maria 32 vjeç, kam vërtet nevojë për një këshillë. Pak javë më parë kam bërë diçka të cilën nuk duhet ta bëja. Mora celularin e të dashurit dhe kontrollova mesazhet e tij, një dush i ftohtë, flet me dy vajza të tjera. Veç faktit që u ndjeva keq edhe u eksitova dhe ndjehem keq që më erdhi si ndjesi.

WhatsApp Denonco tek Pamfleti