Vettingu, ambasadorja Schutz ”fundos” PD-LSI: Gjermania do të mbështesë shkollën e Magjistraturës, verifikim i pavarur dhe me standarte të njëjta

Vettingu, ambasadorja Schutz ''fundos'' PD-LSI: Gjermania do të mbështesë shkollën e Magjistraturës, verifikim i pavarur dhe me standarte të njëjta

Ambasadorja gjermane në Tiranë, Susanne Schütz, ka vlerësuar procesin e Vetingut, i cili po prek nivele të larta të sistemit të drejtësisë. Ndër të tjera ajo shprehet se procesi i Vettingut po përparon me sukses dhe se Gjermania do të mbështesë Shkollën e Magjistraturës.

Statusi i ambasadës gjermane në Facebook:

++Procesi i vetingut po përparon me sukses++

Ambasadorja Gjermane Susanne Schütz u shpreh sot për ecurinë e procesit të vetingut:
“Mekanizmi për verifikimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve është një kolonë mbështetëse e reformës së sistemit të drejtësisë në Shqipëri, e cila po mbështetet prej vitesh nga Gjermania. Unë e përshëndes faktin që procesi i vetingut i nisur në muajin mars ka përparuar mirë.

Falë punës së rëndësishme të Komisionit të Pavarur të Kualifikimeve dhe përkrahjes së përkushtuar të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, u bë e mundur që në fazën e parë të vetingut të verifikohen shumë gjyqtarë dhe prokurorë, madje dhe të nivelit të lartë. Jam e bindur se një proces verifikimi i pavarur dhe me standarte të njëjta do të ndihmojë në forcimin afatgjatë të shtetit ligjor dhe të besimit të shqiptarëve në sistemin e drejtësisë.

Prandaj është e rëndësishme të krijohen këshillat e lartë për plotësimin e vendeve vakante si dhe Gjykata e Lartë dhe Gjykata Kushtetuese të rimarrin sa më shpejtë të jetë e mundur aftësinë e tyre ligjore. Në këtë kuptim Gjermania do të mbështesë edhe Shkollën e Magjistraturës në zgjerimin e kapaciteteve të saj arsimuese dhe kualifikuese. Gjermania qëndron krah Shqipërisë duke mbështetur vendin në rrugën drejt negociatave për anëtarësimin në BE.”

 

 

usa
Loading...
Loading...


ligji 35 ligji 35
WhatsApp Denonco tek Pamfleti