Video/ Studiuesit zbulojnë “nyjen e munguar” të historisë së Njeriut?

Video/ Studiuesit zbulojnë "nyjen e munguar" të historisë së Njeriut?

Një specie e hershme hominide e zbuluar kohët e fundit, që ekzistoi së bashku me njerëzit e parë, u zhvillua habitshëm, pavarësisht nga truri i vogël. Studiuesit thonë se Homo Naledi mund të jetë sjellur si paraardhësit tanë dhe madje mund të ketë komunikuar me gjuhën e folur.

 

Zbulimi ngre pyetje përse njerëzit zhvilluan trurin e madh dhe se si na ndihmoi kjo e fundit të mbijetonim zhdukjen kur çdo lloj tjetër Homo vdiq. Gjeologët e vitit të kaluar treguan se kjo specie ekzistonte në Afrikën jugore midis 236,000 dhe 335,000 vjet më pare, potencialisht në të njëjtën kohë që njerëzit modernë dolën për herë të parë në Afrikë.

 

Analiza e gjurmëve të trurit të lëna në fragmente të kafkës zbuloi se truri i vogël i Homo Naledi kishte një strukturë të ngjashme me tonën. Studimi ngre mundësinë që speciet e zhdukura mund të sillen si njerëz, duke përdorur mjete gjuhësore dhe mjete guri në mënyrë të ngjashme, thonë shkencëtarët nga Universiteti i Witwatersrand në Afrikën e Jugut./PamfletiMAGAZINE

 

 

 

Loading...

Loading...
WhatsApp Denonco tek Pamfleti