Bota22 Janar 2019, 14:54

2018-a, viti kur vaksina e Ebolas u testua në një zonë lufte

Shkruar nga Pamfleti
2018-a, viti kur vaksina e Ebolas u testua në një zonë lufte

2018-a, viti kur vaksina e Ebolas u testua në një zonë lufte

Një shpërthim i vazhdueshëm i virusit vdekjeprurës të Ebolas, në një rajon të shkatërruar nga lufta në Republikën Demokratike të Kongos, ishte shpërthimi i dytë më i madh i Ebolas në histori, me më shumë se 500 raste. Por, në mesin e tragjedisë dhe kaosit, zyrtarët e shëndetit publike arritën një sukses të jashtëzakonshëm.

Për herë të parë në histori, një vaksinë eksperimentale e Ebolas, po testohet në një shkallë të madhe, duke qenë potencialisht e aftë në parandalimin e infeksioneve dhe shpëtimin e jetës.

RVSV-ZEBOV e kompanisë Merck është vaksina e parë shumë efektive kundër Ebolas. Për shkak të mungesës së interesit të kompanive farmaceutike, vaksina u dergj në një raft derisa u licencua për Merck në vitin 2014. /Bota.al

Bota Merck RVSV-ZEBOV vaksina e Ebola