Kronike19 Shtator 2018, 16:19

Ajri i ndotur në Zharrë, helmohen 6 të rinj, përfundojnë në spital

Shkruar nga Pamfleti
Ajri i ndotur në  Zharrë, helmohen 6 të  rinj,

Të rinjtë e fshatit Zharrës të Fierit dërgohen në urgjencen e spitalit të qytetit pasi kanë patur probleme shendetetësore, ato pretendojnë se janë helmuar, pasi jetojnë prane puseve të naftës dhe gazit në Fier. Bluzat e bardha të spitalit të Fierit bëjnë të ditur se të rinjtë morën trajtimin e duhur dhe pas dy orësh u larguan nga spitali Sipas mjekeve të spitalit te 6-të djemtë u paraqitën me dhimje koke,gjendje konvulsioni dhe marrje mendsh. Sipas mjekeve kjo gjendje nuk është e sigurt nëse është shkatuar nga nafta dhe gazi .Dyshohej se të rinjtë kishin konsumuar alkol ,por rezultatet e analizave treguan që jo. Banorë t e fshatit Zharrës kanë protestuar vazhimisht ,pasi shtëpitë e tyre ndodhen shumë pranë puseve të naftës, por nuk ka marrë vëmendje.Nderkohë janë të shumta rastet e shfaqjes së probleme të shumta shëndetësore.

Të rinjtë e fshatit Zharrës të  Fierit dërgohen në  urgjencen e spitalit të  qytetit pasi kanë  patur probleme shendetetësore, ato pretendojnë  se janë  helmuar, pasi jetojnë  prane puseve të  naftës dhe gazit në  Fier.  Bluzat e bardha të spitalit të  Fierit  bëjnë  të  ditur se të  rinjtë  morën trajtimin e duhur dhe pas dy orësh u larguan nga spitali

Sipas mjekeve të  spitalit te 6-të  djemtë  u paraqitën me dhimje koke,gjendje konvulsioni dhe marrje mendsh. Sipas mjekeve kjo gjendje nuk është  e sigurt  nëse është  shkatuar nga nafta dhe gazi .Dyshohej se të  rinjtë  kishin konsumuar alkol ,por rezultatet e analizave treguan që  jo.

Banorë t e fshatit Zharrës kanë  protestuar vazhimisht ,pasi shtëpitë  e tyre ndodhen shumë  pranë  puseve të  naftës, por nuk ka marrë  vëmendje.Nderkohë  janë  të  shumta rastet e shfaqjes së  probleme të  shumta shëndetësore.

Kronike Fier Helmim nafta Spital