Bota12 Shkurt 2019, 13:56

Alarm, 420 mijë të vdekur në vit nga ushqimet e kontaminuara

Shkruar nga Pamfleti
Alarm, 420 mijë të vdekur në vit nga ushqimet e kontaminuara

Alarm, 420 mijë të vdekur në vit nga ushqimet e kontaminuara

Alarm në botë për konsumin e ushqimeve jo të sigurta për sa i takon kushteve higjeno-sanitare.

Ushqimet e kontaminuara nga bakteriet, viruset, parazitët, toksinat apo substancat kimike shkaktojnë në fakt në nivel global më shumë se 600 milion të sëmurë dhe 420 mijë të vdekur çdo vit, me një kosto që shkon të paktën 100 miliard dollarë.

Janë këto disa nga të dhënat alarmante të bëra në Konferencën ndërkombëtare të sigurisë ushqimore, e organizuar nga Fao, OBSH, dhe Unioni afrikan.

Bota 420 mijë të vdekur në vit nga ushqimet e kontaminuara Alarm