Showbiz 1 Shkurt 2023, 11:33

Alec Baldwin akuzohet për vrasjen e kineastes, gjatë xhirimit të filmit ‘Rust’

Shkruar nga Pamfleti
Alec Baldwin akuzohet për vrasjen e kineastes, gjatë xhirimit të

Alec Baldwin akuzohet për vrasjen e kineastes, gjatë xhirimit të filmit ‘Rust’

Aktori dhe producenti Alec Baldwin është akuzuar në lidhje me të shtënat fatale të vitit 2021 që shkaktuan vdekjen e  kineastes Halyna Hutchins në xhirimet e filmit ‘Rust, shkruan CNN.

Akuzat për vrasje të pavullnetshme u ngritën zyrtarisht të martën kundër aktorit Alec Baldwin për të shtënat fatale në setin e filmit “Rust” në New Mexico.

Si Baldwin, ashtu edhe përgjegjësja për armët në film, Hannah Gutierrez-Reed, janë akuzuar për vrasje të pavullnetshme për vdekjen e kineastes Halyna Hutchins në tetor 2021.

Asistenti i parë i drejtorit David Halls tashmë ka pranuar të mos pretendojë për akuzën e përdorimit nga pakujdesia të një arme vdekjeprurëse. Marrëveshja për pranimin e fajësisë është në pritje të miratimit të një gjyqtari, thanë prokurorët të martën, duke vënë në dukje se nuk ka një afat kohor të caktuar për miratim.

Dokumenti detajonte disa arsye për akuzat, duke përfshirë prokurorët që thanë se intervistat e Baldwin me median dhe zbatimin e ligjit ishin jo konsistente.

“Shumë intervista në media dhe intervista të zbatimit të ligjit u kryen nga Baldwin, dhe ai shfaqi rrëfime shumë të paqëndrueshme të asaj që ndodhi gjatë incidentit kur qëlloi me armën që vrau Hutchins,” shkroi hetuesi Robert Shilling.

Showbiz Akuza Alec Baldwin filmi Rust Vrasje