Anti-Mafia 3 Tetor 2019, 16:15

Anita Jella, krye-prokurorja e Durrësit, që prej 17 vitesh “pëlqehet” nga krimi. A janë futur këto 17 “njolla”, në

Shkruar nga Pamfleti

Anita Jella, krye-prokurorja e Durrësit, që prej 17 vitesh “pëlqehet” nga krimi. A janë futur këto 17 “njolla”, në dosjen e “Veting”?

KA NISUR DETYRËN, VETËM ME 300 m2 TOKË NË SHUPENZË TË DIBRËS, DHURUAR NGA GJYSHI/ Pas afro 1 viti shtyrje të qëllimshme të “Veting”-ut, me ndërhyrje të Arta Markut dhe të afërmit të saj Ulsi Manja, prokurorja bijë dibrane Anita Jella, kandiate për SPAK; do ulet në tavolinën e rrëfimit, ose mohimit të “mëkateve” korruptive, lidhjeve me krimin e padrejtësive pasurore dhe jetësore, të shkaktuara me vendimet e saj, ndaj shumë personave, familjeve, biznesve e institucioneve në 18 vite punë

Ditën e premte, në tavolinën para dy institucioneve KPK dhe ONM që bëjnë “Veting”-un në drejtësi; do të ulet mikesha dhe vartësja e dyshes Marku-Prela; krye-prokurorja e qarkut bregdetar të Durrësit, Anita Jella; bashkëshorte e Erjon Shqarrit, prokuror i qarkut bregdetar të Vlorës, ri-emëruar atje, në datën 27 shtator 2019, me propozim e vlerësim “Shkëlqyer” të Arta Markut; dhe me vendim të Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Kjo zyrtare e lartë e prokurorisë të qarkut me 45% të trafiqeve, korrupsionit e krimit total në Shqipëri; është prej 18 vitesh, prokurore në Librazhd, Elbasan e Durrës; një vit Zv/prokurore e Durrësit dhe prej 16  muajsh; shefe e kësaj prokurorie si “trashëgimtare punësh të pista”, caktuar nga paraardhësja Donika Prela.

Do ta vërtetojnë KPK e ONM-SHBA (ndoshta dhe Kolegji Apelimit); nëse ish-kolegu i saj prokuror e gjyqtar në Elbasan, Shkëlqim Ganaj i ILDKP, i ka verifikuar apo jo saktësisht pasuritë e kryeprokures së Durrësit Anita Jella.

Sa për saktësim, sipas deklaratës pasurore të datës 31.12.2013, prokurorja Anita Jella, ka patur vetëm pagën mujore dhe 330 m2 tokë bujqësore në fshatin Shupenzë të Dibrës, dhuruar nga gjysh Hazizi; ndërsa tani rezulton me apartamente e suita në mes të Durrësit etj., ndërkohë që bashkëshorti prokuror, deklaron vetëm pasuritë e saj.

Përveç pasurive, që janë venë nëpërmjet borderosë së punës, apo “biznesit” me dosjet hetimore; verifikohen dhe dosje, bilanci i të cilave; ballafaquar me denoncimet e shumta, që kanë kanë ardhur dhe në redaksinë “PAMFLETI” e në KPK-ONM-në e “Veting”-ut; zbulon se kryeprokurorja e Durrësit, Anita Jella, nuk e ka ndëshkuar krimin e korrupsionin, por e ka mbrotjur, pastruar e shpëtuar atë nga prangat.

Sot po publikojmë fakte, nga zbatimi i detyrës, si prokurore që ka hetuar dosje të rënda krimesh të çdo lloji e dosje korrupsioni zyrtarësh të lartë, me lidhje krimi e familjare me kupolën e politikës

Ja 16 fakte, që duhen marrë parasysh nga KPK dhe ONM-SHBA, për “Veting”-un e krye-prokurores së Durrësit, Anita Jella


Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Anti-Mafia anita jella krye-prokurorja e Durrësit në dosjen e “Veting”? që prej 17 vitesh “pëlqehet” nga krimi. A janë futur këto 17 “njolla”