Politike13 Nëntor 2018, 08:13

Basha e përjashtoi nga PD, Majlinda Bregu gruaja e parë shqiptare që merr drejtimin e një institucioni të BE

Shkruar nga Pamfleti

Basha e përjashtoi nga PD, Majlinda Bregu gruaja e parë shqiptare që merr drejtimin e një institucioni të BE

13 vende të Europës Juglindore i bashkon institucioni më i rëndësishëm siç është Këshilli për Bashkëpunim Rajonal! Majlinda Bregu ka marrë detyrën zyrtarisht sot në Sarajevë. Zonja Bregu nis punën në Janar të vitit 2019 dhe ajo është gruaja e para shqiptare që do të drejtojë një institucion me peshë të BE-së. Ajo shkruan:

“Sot, nga nënshkrimi i kontratës si Sekretare e Përgjithshme e Këshillit Rajonal të Bashkëpunimit (RCC) me Ministrin e Jashtëm të Bosnje Hercegovinës, në kuadër të presidencës së radhës së SEECP. Kohë sdash pa dyshim, por që me mbështetjen e vendeve të BE, ato të  allkanit Perëndimor si dhe në stan e përkushtuar të RCC, s’ka asnjë shans që të mos ecim para. 

Faleminderit Goran Svilanović për RCC që pashë sot dhe që do ta drejtoj prej Janarit të ardhshëm. Nevoja për Europën është e fortë ndaj dhe duhet vëmendje më e madhe në rajon për të mos lënduar e cënuar pritshmëritë e askujt”, shkruan Bregu në Instagram.


Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Politike BE Lulzim Basha Majlinda Bregu