Ekonomi 4 Shkurt 2023, 16:46

Bordi i Transaprencës ndryshon çmimet e karburanteve, ulen nafta dhe benzina

Shkruar nga Pamfleti
Bordi i Transaprencës ndryshon çmimet e karburanteve, ulen nafta dhe

Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish ditën e sotme çmimet e referencës për shitjen e karburanteve në vendin tonë.

Sipas vendimit të marrë sot nga Bordit, nafta nga 192 lekë/litri do të shitet me jo më shumë se 190 lekë/litri. Ndërkohë, benzina nga 187 lekë/litri, do të shitet jo më shumë se 185 lekë/litri. Sa i përket çmimit të gazit, nga 71 lekë/litri, do të shitet me 75 lekë/litri.

Lista e çmimeve:

-Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 190 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 178  lekë/litër.

-Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 185  lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 173 lekë/litër.

-Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 75 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 63  lekë/litër për automjetet.

-Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 96 lekë/litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 4 Shkurt, ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës.

Ekonomi çmimet karburanti