Ekonomi14 Korrik 2022, 18:15

Bordi i Transparencës “ping pong” me çmimet e karburanteve, rritet nafta dhe ulet me 6 lekë benzina

Shkruar nga Pamfleti
Bordi i Transparencës “ping pong” me çmimet e

Bordi i Transparencës ka rritur sërish çmimin e naftës, ndërsa është ulur lehtë i benzinës. Më 8 korrik u vendos që nafta të tregtohet me 235 lekë/litër; benzina 227 lekë/litri, ndërsa gazi i lëngshëm 81 lekë/litri.

Por sot çmimet kanë ndryshuar. Nafta do të shitet me 240 lekë për litër. Benzina me 221 lekë/litri. Ndërkohë gazi nuk ndryshon, pasi do jetë 81 lekë/ litër. 

Njoftimi i Bordit të Transparencës

Bordi i Transparencës në datë 14 Korrik 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 240 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 228 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 221 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 209 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litër edhe i shitjes me shumicë 69 lekë /litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 14 Korrik ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

Ekonomi #benzina #bordi nafta