Bota15 Prill 2019, 19:09

Brexit do të godiste fortë dhe interesat ekonomike të Turqisë

Shkruar nga Pamfleti
Brexit do të godiste fortë dhe interesat ekonomike të

Largimi i Britanisë e Madhe në BE mund të ketë ndikim në ekonominë e Europës por ai që i shikon nga afër zhvillimet, sipas Reuters, është shteti i Turqisë.

Turqia është numri një në eksporte në Angli. Me shumë se 3,7 bilion dollarë qarkullojnë në Turqi nga eksportet në Britaninë e Madhe. Produkte si mishi, djathë janë produktet kryesore që eksportohen drejt Britanisë së Madhe.

Nesë Britania largohet nga BE-ja vlera e poundit rrezikon të bjerë mbi 30% dhe kjo do të thoshte njëkohësisht bjerjen e vlerave të produkteve turke. Në të njëjtën kohë Turqia ka miratuar një ligj për eksportet pa taksa në Britaninë e Madhe diçka që do duhet të ndryshojë me largimin e Britanisë e Madhe nga Europa. Sipas Reuters, dëmi në ekonominë e Turqisë do të jetë më shume se 500 milion dollarë.

Bota