Bota11 Shtator 2019, 16:05

Britania pritet të ndryshojë politikat rreth qëndrimit të studentëve

Shkruar nga Pamfleti
Britania pritet të ndryshojë politikat rreth qëndrimit të

Britania pritet të ndryshojë politikat rreth qëndrimit të studentëve

Ministria e Punëve të Brendshme Britanike ka bërë të ditur propozimet e reja që u mundësojnë studentëve ndërkombëtarë të qëndrojnë në Britani edhe dy vjet pas përfundimit të studimeve si dhe të gjejnë punë.

Ky hap është në kundërshtim me një vendim të marrë më 2012 nga ish-Sekretarja e Punëve të Brendshme, Theresa May, e cila ka detyruar studentët ndërkombëtarë që të largohen nga ky shtet katër muaj pas diplomimit.

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka thënë se ky ndryshim do t’iu mundësonte studentëve të “tregonin potencialin e tyre” dhe të nisin karrierat në Mbretërinë e Bashkuar.

Mirëpo grupi i fushatës për migrimin e ka cilësuar këtë hap si “prapakthim”.

Vitin e kaluar në Britani kanë studiuar 450,000 studentë ndërkombëtarë.

Sipas propozimeve, për studentët nuk do të ketë kufizime për llojin e punës që mund të gjejnë.

Kancelari britanik, Sajid Javid, ka thënë përmes një postimi në Twitter se miratimi i kësaj mase duhet të ndodhë dhe se qeveria do të duhej të “përmbyste këtë politikë qesharake vite më parë”./ZËRI

Bota kancelari britanik ministria e Punëve të Brendshme Britanike politikat e qendrimit të studentëve Sajid Javid