Aktualitet26 Qershor 2018, 21:21

Brukseli për negociatat: Është shqetësuese bojkotimi i Parlamentit 

Shkruar nga Pamfleti
Brukseli për negociatat: Është shqetësuese bojkotimi i

Brukseli për negociatat: Është shqetësuese bojkotimi i Parlamentit 

Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme në Bashkimin Europian, përveç kritikave për qeverisjen, i ka tërhequr veshin edhe opozitës.

Brukseli e sheh shqetësues faktin e bojkotit të Parlamentit nga ana e opozitës.

“Këshilli vë në dukje me shqetësim tendencat për të bojkotuar Parlamentin.

Sigurimi i dialogut gjithëpërfshirës politik, sidomos brenda parlamenteve, dhe një rol më i fortë për shoqërinë civile, mbeten elemente thelbësore të një demokracie mirëfunksionuese.

Keshilli nënvizon rëndësinë e zgjedhjeve të lira, të ndershme dhe transparente, në përputhje me standardet e OSBE-së”, thuhet në dokumentin e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme në BE./Tema

 

Aktualitet Bojkotimi i parlamentit Brukseli negociatat opozita