Aktualitet 5 Prill 2018, 19:13

Çfarë i pëlqen më shumë në Shqipëri ambasadorit emblemë të SHBA-së, Donald Lu

Shkruar nga Pamfleti
Çfarë i pëlqen më shumë në Shqipëri

Çfarë i pëlqen më shumë në Shqipëri ambasadorit emblemë të SHBA-së, Donald Lu

Ambasadori amerikan në Tiranë, Donald Lu, ka dhënë intervistën e tij të parë televizive për emisionin ‘Opinion’ në TV Klan, tre vjet pasi mbërriti në Shqipëri.

Lu u shpreh se vendi ynë është i mrekullueshëm, pasi ka një diellë shumë të bukur dhe një ushqim shumë të mirë.

Ambasadori Lu: Blendi, faleminderit shumë që më keni ftuar sot. Teksa familja ime bëhet gati të largohet nga Shqipëria këtë verë, dëshiroj të theksoj se çfarë nderi ka qenë të shërbej në këtë vend dhe të zë kaq shumë miq të shkëlqyer shqiptarë.

Blendi Fevziu: Mendoj se keni tre vjet këtu…

Ambasadori Lu: Pak më shumë se tre vjet …

Blendi Fevziu: Pak më shumë se tre vjet, cila është përshtypja juaj për Shqipërinë?

Ambasadori Lu: Shumë gjëra.

Blendi Fevziu: Kam dëgjuar në media se donit të qëndronit pak më gjatë.

Ambasadori Lu: Është e vërtetë. Normalisht, një Ambasador i SHBA qëndron për tre vjet në Shqipëri. Mua m’u bënë tre vjet në janar, por i kërkova Uashingtonit të më lejonte të qëndroja pak më gjatë.

Blendi Fevziu: E aprovuan …

Ambasadori Lu: Familjes sime dhe mua na pëlqen kaq shumë këtu dhe më lejuan të qëndroj deri në verë.

Blendi Fevziu:Pse e doni kaq këtë vend, Z. Ambasador?

Ambasadori Lu:Çfarë ka për të mos pëlqyer? E dashuroj ushqimin, dashuroj malet, dashuroj dritën këtu. Çdo ditë zgjohem, hap perdet, dhe keni dritën më të bukur në të gjithë Europën. Kam udhëtuar – po flisnim më parë për Londrën, Vienën, apo kur isha në Greqi kohët e fundit, drita këtu është shumë e veçantë.

Blendi Fevziu: E vërtetë. Drita e mesdheut …

Ambasadori Lu: Ka diell gjithë kohën. Ushqimi është më i miri në botë. Nuk kam shërbyer në ndonjë vend me ushqim më të mirë se në Shqipëri. Isha në Itali, kërkoja ushqim Italian po aq të mirë sa në Tiranë – nuk e gjeja dot.

Blendi Fevziu: Ambasador, nga udhëtimet, kam parë të njëjtën situatë kudo. Çdo vend në botë thotë se ka ushqimin më të mirë.

Ambasadori Lu: Por ajo që e dua më shumë…

Blendi Fevziu:Edhe në vendin më të izoluar në Afrikë, thonë që kanë ushqimin më të mirë …

Ambasadori Lu:Ajo që dua më shumë janë njerëzit që janë kaq mikpritës. Tradita e mikpritjes është aq e mrekullueshme dhe shqiptarët që kanë udhëtuar jashtë vendit e dinëqë nuk është njësoj kudo në botë. Nuk gjen të njëjtën ngrohtësi dhe miqësi, sidomos për të huajt.

Blendi Fevziu: Por a mendoni se është për të huajt apo ngaqë ju jeni Ambasador i Shteteve të Bashkuara?

Ambasadori Lu:Jo, kur flas me …

Blendi Fevziu:Dhe ju e njihni mirëmarrëdhënien e këtij vendi me Shtetet e Bashkuara…

Ambasadori Lu:Kjo është shumë e vërtetë. Por kur flas me të huaj të tjerë, flas me shqiptarë që kthehen në vend, gjejnë të njëjtën traditë të mikpritjes. Dhe shpresoj që, teksa Shqipëria bëhet më moderne, më europiane, që të mund ta ruajnë këtë traditë. Është diçka shumë e veçantënë këtë vend.

Kryesore Çfarë i pëlqen më shumë në Shqipëri ambasadorit emblemë të SHBA-së Donald Lu