Bota18 Prill 2022, 20:35

Donald Trump është PIKËRISHT aty ku dëshiron të jetë

Shkruar nga Pamfleti
Donald Trump është PIKËRISHT aty ku dëshiron të

Sa të mëdha janë problemet ligjore të Donald Trump?

Çështja kryesore këtu është se Trump ka arritur të konsolidojë pushtetin e tij brenda Partisë Republikane që nga humbja e zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020. Ai është mbështetësi i vetëm që ka vërtet rëndësi në politikën republikane këto ditë, me kandidatët që luftojnë njëri-tjetrin për të marrë një fjalë të mirë nga ish-Presidenti.

Shkruan Chris Cillizza, CNN

Nuk ka asgjë që i pëlqen më shumë ish-Presidentit Donald Trump, se sa të jetë në qendër të vëmendjes. Kjo më sjell ndërmend një artikull nga The New York Times ku përshkruhet jeta paszgjedhore e Trump në Mar-a-Lago. Këtu është pjesa kryesore:

“Ky është një vend i veçantë,” tha zoti Trump në shkurt në klubin e tij privat. Për 15 muaj, një paradë e lutësve – senatorë, guvernatorë, liderë kongresi dhe republikanë të të gjitha shtresave – kanë bërë udhëtimin për të zotuar besnikërinë e tyre dhe për të ngritur kandidaturat e tyre. Disa kanë punësuar këshilltarët e zotit Trump, duke shpresuar të fitojnë një avantazh në duke kërkuar miratimin e tij. Disa kanë blerë reklama që janë shfaqur vetëm në Fox News në Florida të Jugut. Disa mbajnë dhurata. Pothuajse të gjithë e bëjnë jeohnë gënjeshtrën e tij se zgjedhjet e 2020-ës u vodhën.

Çështja kryesore këtu është se Trump ka arritur të konsolidojë pushtetin e tij brenda Partisë Republikane që nga humbja e zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020. Ai është mbështetësi i vetëm që ka vërtet rëndësi në politikën republikane këto ditë, me kandidatët që luftojnë njëri-tjetrin për të marrë një fjalë të mirë nga ish-Presidenti.

Imazhi që ka krijuar artikulli i The New York Times, është i një figure të ngjashme me mbretin, e rrethuar nga subjekte që të gjithë pozicionohen për të fituar vëmendjen e tij.

E cila është, përsëri, ashtu siç dëshiron Trump.

Merreni parasysh këtë: Kur Trump konceptoi një shfaqje televizive, ishte një shfaqje në të cilën njerëzit — duke përfshirë të famshëm — do të kërkonin një shans për të punuar për të. (Jo me të. Për të.) Dhe i gjithë shfaqja rrotullohej rreth një sallë të rreme konferencash ku garuesit luftonin me njëri-tjetrin për të fituar favorin e tij (krejtësisht arbitrar). Ky ishte mjedisi i tij i idealizuar i punës profesionale. Mendoni për këtë për një minutë.

Trump dëshiron të jetë në qendër të vëmendjes. Ai dëshiron që të gjithë duhet të vijnë tek ai për të marrë atë që duan. Është e njëjta ndjenjë e gabuar që bëri që disa njerëz, në mes të mandatit të Trump, të sugjeronin se ai nuk do të kandidonte më. Ishte për të qeshur atëherë. Tashmë është po aq për të qeshur.

Tani, kjo nuk do të thotë se Trump është një gjë e sigurt për një ofertë të vitit 2024. Siç kam shkruar më parë, ai ka probleme të rëndësishme ligjore që mund të përfundojnë duke përjashtuar një dëshirë të tillë. Ajo që do të thotë është se, në këtë moment, Trump është ulur pikërisht aty ku ka dashur gjithmonë të jetë: Një mbret mes nënshtetasve të tij, duke u dhënë favoret e tij në mënyrë të rastësishme mbështetësve.

Bota Donald Trump SHBA zgjedhjet presidenciale