Anti-Mafia22 Prill 2022, 10:14

Dosja/ Gjyqtarja Fida Osmani mori 3 shtëpi tek kompania që i shqyrtonte çështjet, fshehu zyrën; Vetingu i zbulon korrupsion

Shkruar nga Pamfleti
Dosja/ Gjyqtarja Fida Osmani mori 3 shtëpi tek kompania që i

Dosja/ Gjyqtarja Fida Osmani mori 3 shtëpi tek kompania që i shqyrtonte çështjet, fshehu zyrën; Vetingu i zbulon korrupsionin dhe pazaret, drejt shkarkimit në 27 prill

Gjyqtarja e ‘avionit’ Fida Osmani mbyll me turp karrierën në drejtësi, përdori mantelin për të shtuar shtëpitë. A do procedohet penalisht nga prokuroria? Pasuri të dyshimta, fshehje pasurie, pazare dhe gjyqe në avion

Gjyqtarja e Tiranës Fida Osmani do ta mbyllë me turp karrierën në drejtësi, duke u shkarkuar nga detyra si e korruptuar. E njohur për vendime skandaloze, pazare dhe gjyqe në avion, Fida Osmani pritet të shkarkohet nga detyra në 27 prill 2022 si e korruptuar dhe për përdorimin e çekiçit të drejtësisë për t’u pasuruar.
Fida Osmani doli dje para Komisionit të Vetingut, për t’u njohur me dosjen e hetimit, ndërsa si avokate kishte marrë Antoneta Sevdarin, e cila është shkarkuar nga detyra si prokurore për probleme me pasurinë.
Sipas dosjes hetimore, Fida Osmani ka përdorur detyrën e gjyqtares për t’u pasuruar dhe për të shtuar pasuritë e palujtshme. Gjyqtarja kishte porositur tre apartamente në Tiranë dhe Durrës tek një kompani ndërtimi, të cilës i shqyrtonte çështjet. Hetimi nga Vetingu ka zbuluar një aktivitet të mirëfilltë korruptiv të Fida Osmanit, e cila shtoi pasurinë me vendime në konlikt interesi.
Në fakt nuk kemi të bëjmë thjesht me konflikt interesi, por me shpërdorim detyre dhe korrupsion nga Fida Osmani. Gjyqtarja i shqyrtonte paditë kompanisë së ndërtimit, ndërsa në këmbim merrte apartamente. Bëhej një kontratë sikur këto apartamente i blinte, por Komisioni i Vetingut ka zbuluar se Fida Osmani nuk e mbulonte me para të ligjshme vlerën e shtëpive. Kështu krijohen dyshime të arsyeshme se vlera e shtëpive në kontratë ka qenë formale dhe fiktive.

Komisioni i Vetingut ka konstatuar se Fida Osmani nuk mbulon me burime të ardhurash të ligjshme asnjë nga pasuritë e deklaruara.
Nga dosja rezulton se Fida Osmani ka fshehur edhe një zyrë në Tiranë, duke mos e deklaruar për 3 vite me radhë. Gjyqtarja nuk justifikon as edhe një makinë Benz.
Komisioni i Vetingut ngriti dyshime edhe për fshehjen e një vile nga burri i gjyqtares, Kujtim Osmani, në bregdet. Çdo pasuri e deklaruar nga Fida Osmani rezultoi me probleme serioze.

Gjyqe në avion

Fida Osmani njihet ndryshe edhe si gjyqtarja e ‘avionit’. Osmani është damkosur më parë nga KLD-ja me masë disiplinore sepse bënte gjyqe në avion dhe jashtë shtetit, madje merrte edhe vendime sikur të ishte në sallën e gjyqit.
Duhej shkarkuar dhe marrë e pandehur për falsifikim procesverbalesh, papërgjegjshmëri, dhunim të të drejtave të palëve në proces dhe denigrim të figurës së gjyqtarëve, por Fida Osmani vijon të bëjë ‘drejtësi’ me çekiçin KÇK.
Në shtator të vitit 2012, KLD-ja e Bujar Nishanit dhe Eduard Halimit e thirri Fida Osmanin për të dhënë llogari se si ka mundësi që i zhvillonte gjyqet në një kohë kur ishte në avion.
Fida artikuloi disa justifikime qesharake dhe denigruese për figurën e gjyqtarit.
Gjyqtarja implikoi në atë kohë edhe bashkëshortin e saj, Kujtim Osmanin, në skandalin e zhvillimit të gjyqeve në ajër.
Duke u tallur me ish-KLD-në e degraduar, Fida Osmani tha se burri i saj shkonte më përpara dhe kalonte pasaportën e vet dhe të saj në sistemin TIMS, që të mos vonoheshin. Më pas, kjo mbaronte gjyqin dhe nisej si ‘Spiderman’ për të kapur avionin.
Me këtë alibi qesharake, ajo implikoi edhe Kujtim Osmanin, pasi pasaporta nuk mund të kontrollohet në aeroport vetëm nëse burri i saj ka arritur të korruptojë kontrollin.
Prokuroria çuditërisht nuk u investua për të hetuar këtë çështje, ku doli në pah shpërdorimi i detyrës, falsifikimi i procesverbaleve të seancave gjyqësore etj./Pamfleti

Anti-Mafia #Fida Osmani dosje Gjyqtare kompani Korrupsion pazare Shkarkim veting