Aktualitet 5 Prill 2018, 18:06

Dr. Sokrat Rizo: Nëse keni mungesë hekuri në gjak ky është ushqimi i vetëm që duhet të konsumoni

Shkruar nga Pamfleti
Dr. Sokrat Rizo: Nëse keni mungesë hekuri në gjak ky

Dr. Sokrat Rizo: Nëse keni mungesë hekuri në gjak ky është ushqimi i vetëm që duhet të konsumoni

Është e pamundur të zëvendësosh mungesën e hekurit vetëm me ushqime.

Megjithatë, ushqimet që kanë më tepër sasi hekuri janë mishi i kuq, thjerrëzat, fasulet dhe perimet. Mjekimi konsiston në dhënien e hekurit si suplement, por duhet parë sasia që ka mangët për të përcaktuar mjekimin pasi ka disa lloje, si dhe kohëzgjatjen.

Në rastin  konkret është shumë e rëndësishme të dimë edhe gjininë, pasi ka një ndryshim të shkaqeve mes femrave dhe meshkujve.

Tek meshkujt zakonisht ne shikojmë për probleme gastrointenstinale, si probleme me zorrën e trashë, kolitin ose ndonjë problem kancerogjen, ndërsa në rastin e femrave zakonisht akuzohet cikli i cili mund të jetë ose i bollshëm ose që zgjat shumë ditë

Shendeti