Anti-Mafia 6 Maj 2018, 18:37

Duke dëgjuar “vajtimin” e Petrit Vasalit për të pastrehët

Shkruar nga Pamfleti
Duke dëgjuar “vajtimin” e Petrit Vasalit për të

Duke dëgjuar “vajtimin” e Petrit Vasalit për të pastrehët

 

Në pushtetin “Berisha-Meta”/136 zyrtarë, prokurorë, gjyqtarë e militantë të PD-LSI me 4-5 banesa, kanë marrë kredi si të “pastrehë” me letra false

 

Shkruan Memo Aliaj

 

Janë disa “tipa” në opozitën e sotme PD-LSI, në pushtet të përbashkët në vitet 2009-2013, të cilët kanë ngritur “kujën” dhe po ulërijnë e nuk pushojnë së “qari” për varfërinë, që qëllojnë edhe me çizme, miell e vezë kundër korrupsionit e qeveriatrëve që nuk pyesin për hallet e popullit e së fundi edhe për familjet e pastreha!

 

Ndërsa dëgjoja Petrit Vasalin e Monikës, duke denoncuar si “falsitet” ligjin për strehimin social, më erdhi ndërmend VKM Nr. 600, datë 12.9.2007:

“Për trajtimin me strehim të nëpunësve civilë të administratës së lartë shtetërore dhe të funksionarëve politikë”, zbatuar me klientlizëm, nepotizëm e falsitet letrash zyratre edhe gjatë ish qeverisë “Berisha-Meta” të viteve 2009-2013, VKM me të cilën janë trajtuar me kredi të buta si “të pastrehë” me nga 5 milionë lekë, 137 zyrtarë të lartë shteti e deri gjyqtarë, prokurorë, këshilltarë shetarësh, kryebashkiakë të PD-LSI, noterë, shoferë e deri berberë kryeministrie, gjeneralë, drejtorë policie, sekretare ministrash e drejtorësh, rektorë universiteti, shefa Garde, SHISH e SHIU (Shërbimi Ushtrisë), bashkëshortë, familjarë nuse, fëmijë, dhëndurë, kunata, baxhanakë e krushq deputetësh, ministrash, ambasadorësh e deri sekretare të kryetarëve të PD, LSI, PR, PDK, PDIU dhe lukuni partiçkash të futura e të ngjitura si “këpushat” në “shalët” e pushtetit të PD-LSI.

 

Sipas verfikimeve të bëra në këtë listë, vetëm 13 persona rezultojnë të kenë qenë të pastrehë në atë kohë, ndërsa të tjerët kanë pasur jo vetëm shtëpi banimi, por edhe vila, nga 2-3 apartamente dhe biznese, por paçka se qeveria e ka ditur mbasi ka pasur në dorë zyrën e hipotekës, ka vendosur t’ua jap këto shpërblim këto miliona taksa publike, duke i trajtuar si “pastrehë”.

 

Rezulton, se këto kredi janë dhënë e janë marrë me “letra false si “të pastrehë”. Ky mashtrim i bërë me vetëdije nga përfituesit është miratuar nga qeveria “Berisha-Meta”, mbasi në listë kanë qenë militantë, zyrtarë e familjarë të zyrtarëve të PD dhe LSI!

 

Ajo ç’ka bie në sy në këtë hadutëri të organizuar nga shteti dhe kolektivisht nga zyrtarët e shtetit, ka të bëjë më bindjen se në vitet e ish-pushtetit “Berisha-Meta” gjykatat, prokuroria dhe SHISH rezulton se paskan kanë qenë aq “të pavaruar” nga PD-LSI, sa shumë prej zyratërëve dhe drejtuesve të drejtësisë e sektorit të hetimit të zbulimit të krimeve financiare të shtetarëve, figurojnë në listën e atyre që u është dhënë kredi si… “të pastrehë”!

 

Milionerë me vila e shumë apartamente, të cilët kanë marrë kredi si “të pa strehë” me letra false

 

1. Visho Bahri Ajazi Lika (Zv.ministër i Ministrisë së Inovacionit)

2. Ylli Tosun Alushi (Zv/Drejtor SHISH}

3. Enkeledi Enver Hajro (Drejtoresha e Kabinetit të Ministrisë së Drejtësisë)

4. Krenar Zalo Çarçani (SHlSH, Drejtor i Drejtorisë kundër Spiunazhit)

5. Arben Dod Doçi ( Dr. Parandalimit të Pastrimit të Parave)

6. Admir Veledin Drago (Këshilltar i kryeministrit Berisha}

7. Ardit Petrit Çela (Sekretar i Marrëdhënieve me Publikun LSI)

8. Enno Shpëtim Bozdo (Zv/Ministër i METE)

9. Brikena Fadil Kasmi (ZV.ministre e Drejtësisë)

10. Migena Beqir Bakalli (Këshilltare Kryeministri)

11. Agron Isuf Tufa, (Poet-Shkrimtar)

12. Selma Shahin Pagria (Ministria e Drejtësisë)

13. Ivi Spiro Kaso (Këshilltar i Kryeministrit Berisha)

14. Valbona Luigj Vata (Kryeinspektore KLD)

15. Mentor Muharrem Beqaj (Këshilltar në Ministrinë e Mbrojtjes)

16. Esat Njazi Hasani (Drejtor i Ujrave në Ministrinë e Bujqësisë)

17. Ilir Fiqiri Kondi (Drejtor i Qendrës së Publikimeve Zyrtare)

18. Dorjan Xhezair Teliti (sekretar i Prgj në Ministrinë e Financave)

19. Abaz Idriz Hado (Zv.ministër i MTKRS)

20. Hasan Shaban Metuku (Këshilltar i Kryeministrit)

21. Nezir Gani Haldeda (Zv/Ministër i Financave)

22. Fatmir Fehim Konja (Zëdhënës te Ministria e Brendshme)

23. Endri Nuri Hasa (Drejtori Përgjithshëm i AKSHI)

24. Donika Sotiraq Capi (Drejtore Kabineti, Ministrisë Mbrojtjes)

25. Vasil Zef Bicaj i Drejtor i Sporteve në MTKRS)

26. Skënder Osman Uku (Sekretar i Përgjithshëm, Ministria e Arsimit)

27. Iva Adem Zajmi (Zv/Ministre e Brendshme)

28. Elvis Çefa (Drejtor, Agjencia Kombëtare e Kthimit të Pronave)

29. Luan Cen Përzhita (Dr. Instituti i Studimeve Arkelogjike)

30. Bashkim Nezir Shehu (Sekretar i Përgjithshëm në MTKRS)

31. Klodiana Tomorr Cankja (Drejtore Agjensia e Prokurimeve Publike)

32. Mira Pandeli Zoto (këshilltare e Ministrisë së Shëndetësisë)

33. Paulina Gjergj Hoxha (Deputet PS, Shkodër)

34. Kleves Simon Bitro (Drejtor kabineti Ministra e Çështjeve Sociale)

35. Gjergji Stefan Papa (deputet i PD në Korçë)

36. Ndue Llesh Paluca (Deputet PD)

37. Elvana Tivari (Drejtoreshë Juridike në KLSH)

38. Florjan Astrit Nuri (Shef Kabineti i Minisrtrit të Brendshëm)

39. Aleksander Vasil Cavo (Dr.kabineti në Ministrinë e Brendshme)

40. Çerçis Selman Durmishi Shef katedre Fakulteti Gjeologji Miniera

41. Flamur Rasim Kuci (Zv.ministër i MTKRS)

42. Edit Zefir Harxhi (Zv.ministre e Jashtme)

43. Mevlud Njiazi Matraku (SHISH)

44. Behar Ymer Dibra (Prokuror, Krimet e Rënda)

46. Fatmir Hoxha (Gjyqtar Gjykata Kushtetuese)

47. Agim Shefki Kukeli (Rektor Universiteti të Durrësit)

48. Eraldi Bardhyl Elmasllari (Përgjegjës Sektori në Kuvend)

49. Aurel Përparim Lamçe (Drejtor i Përgj. METE)

50. Dritan Musa Rreshka (Prokuror në Prokurorinë e Tiranës)

51. Gjovalin Mark Prenga (Dr. Marrdhëniet. me Publikun Kryeministri)

52. Engjellushe Dajko (Dep. Antikorrupsion Kryeministri)

53. Besnik Myftar Çobaj (Drejtoria e Lojërave të Fatit Min. Financave)

54. Spiro Foto Ksera (Ministër i Punës dhe Çështjeve Sociale)

55. Adriatik Bektash Alimadhi (Zv/Ministër Transporti)

56. Rezart Bexhet Tërshana (Dr.juridik Ministria e Mbrojtjes)

57. Enver Lutfi Bytyçi (Analist i Pavarur i PD)

58. Evelina Muharrem Koldashi (Drejtore e ISSH)

59. Haris Gjovalin Murana (Drejtore në Ministrinë e Shëndetësisë)

60. Sonila Petraq Balka (Dr. Buxheti në Ministrinë e Transportit)

61. Marsjola Premtim Duro (Zëdhënëse në Presidencë)

62. Edmond Reuf Aricaj (Këshilltar i Ministrit të Shëndetësisë)

63. Oerd Eqerem Bylykbashi (Shef i Kabinetit të Kryeministrit Berisha)

64. Arber Selman Basholli (Drejtor në ILDKP)

65. Julian Jashik Zonja (Prokuror Tiranë)

66. Pellumb Xhelal Pacani (Drejtor në Ministrinë e Drejtësisë)

67. Xhevahir Myrteza Spahiu (poet)

68. Arben Refat Shkodra (Garda e Republikes)

69. Etrid Esat Teliti (Anëtar i Këshillit Kombëtar. FRPD)

70. Avni Muhamet Nezaj (Këshilltar në Ministrinë e Brendshme)

71. Arben Ymer Skënderaj (Këshilltar i ministrit në MTKRS)

72. Eduart Mahmut Ypi (Drejtor i Thesarit në Ministrinë e Financave)

73. Arben Mehimet Dollapaj (Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme)

74. Gentiana Shyqyri Dorëzi {Këshilltare në MPPT)

75. Roland Hysen Bejko (Kryetar PD-Gjirokastër, Dr. i Shkollës Administratës)

76. Sabah Ram Jemishta (Prefekt-Durrës)

77. Dritan Rifat Hylli (Ylli) (Dr. i Patentave në Tiranë)

78. Endri Bekim Mataj (Këshilltar në Kryeministri)

79. Agron Nikoll Gjekmarkaj (Analist, Drejtor në Ministrinë e Kulturës)

80. Marjeta Muharrem Zaimi (Prokurore Tiranë)

81. Metush Sinan Saraçi (Kryetar i Gjykatës së Apelit Tiranë)

82. Elona Mihal Varfi (Këshilltare në Ministrinë e Bujqësisë)

83. Sidrit Berhan Malevi (Dr. Në Ministrinë e Inovacionit)

 

Lista më poshtë, janë zyrtarë familjarë, krushqi dhe shërbestarë të shefave

1. Marjana Shimitri Papa

2. Nejla Eduart Peka

3. Nikoleta Pjeter Paluca

4. Shkëlqim Isuf Spahiu

5. Eva Atif Pustina

6. Vjollca Vasil Serjanaj

7. Diana Hysni Troshani

8. Aurel Hysen Isaj

9. File Riza Ruka

10. Paulin Mirash Kodra

11. llir Faik Ibrahimi

12. Shkelzen Ramadan Çekrezi

13. IIir Pjeter Pecnikaj

14. Lida Koço Llakmani

15. Elton Maqo Pasku

16. Marsida Minush Omari

17. Vasil Spiro Curi

18. Kostandina Thodhori Bezhani

19. Isa Ibrahim Mella

20. Kujtim Abedin Sheshi

21. Elona Keno Stavri (Toro)

22. Arjana Perparim Çela

23. Kastriot Skënder Dervishaj

24. Majlinda Abdi Bozgo

25. Josel Fatos Pashko

26. Ramiz Ali Metaliaj

27. Liljana Bahri Mlloja

28. Endrit Kujtim Lami

29. Aleksandër Syrja Muskaj

30. Apostol Naun Prifti

31. Merita Mersin Selimi

32. Bernina Bajram Kondi

33. Ermal Mitat Gjinaj

34. Ervin Nazmi Metalla

35. Flora Ishan Cabej

36. Gentiana Hiqmet Bektashi

37. Denis Rrok Gila

38. llir Ylli Mece

39. Resmi Arshi Hibraj

40. Rozeta Ahmet Kuka

41. Sefer Shefqet Korbeci

42. Odeta Bernardin Kromici

43. Aljona Hamdi Mansaku

44. Sami Muhamet Nezaj

45. Flir Beqo Mosho

46. Drita Ndue Mandreja

47. Juljan Gezim Haxhiu

48. Selman Mustafa Tema

49. Ermal lljas Zaimi

50. Engjellushe Neki Llane

51. Veap Besim Aga

52. Aneta Reshat Ndreu

53. Dedë Mhill Kasneci

Anti-Mafia Duke dëgjuar “vajtimin” e Petrit Vasalit për të pastrehët