Aktualitet 8 Gusht 2018, 20:38

E bëri të besojë se ishte pushtuar nga xhindi! “Magjistari” rrëmben vajzën 13 vjeç, e mban në shpellë dhe e

Shkruar nga Pamfleti
E bëri të besojë se ishte pushtuar nga xhindi!

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Salawes të Indonezisë ku policia ka liruar një grua 28-vjeçare e cila ishte mbajtur në një shpellë për 15 vjet nga një shaman (magjistar) në fshat.

83-vjeçari  e kishte rrëmbyer gruan qëkur ishte 13 vjeçe, duke e bërë të besojë se ajo ishte e pushtuar nga një xhind.

Ai thuhet se e kishte marrë atë në shtëpinë e tij gjatë natës ku  kishte abuzuar seksualisht për më shumë se një dekadë.

Njeriu është akuzuar për abuzim seksual dhe për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e fëmijëve.

Sipas medias lokale, njeriu i quajtur Jago – ishte i njohur si një mjek popullor dhe si njeri që performonte  magjinë e zezë.

Policia thotë se në vitin 2003, vajza 13-vjeçare ishte sjellë tek ai për trajtim nga familja e saj.

Mediat në vend thonë se shamani i tha familjes se ai e kishte lënë vajzën  në Xhakarta për të gjetur punë.

Të afërmit u përpoqën ta gjejnë atë për disa vjet, por më në fund, ajo u shpall e zhdukur.

Shefi i policisë Tolitoli MIqbal Alqudusy tha se burri e kishte  dhunuar vajzën që kur ishte 13 vjeç .

“Viktima është gënjyer duke e bërë të besojë dhe frikësojë vajzën sikur ajo ishte duke u përndjekur  nga një xhind”, tha një banor .

I dyshuari do dënohet me burgim deri në 15 vjet nëse shpallet fajtor.

Histori