Aktualitet22 Tetor 2018, 16:38

E vetmja që ju ndez në shtrat! Gjithë këto vite ja u kanë shitur si ilaç, kjo bimë ka efekt shumë të fuqishëm edhe pë

Shkruar nga Pamfleti
E vetmja që ju ndez në shtrat! Gjithë këto vite ja u

Efektet e saj janë shumë më të dukshme dhe më  të fuqishme te problemet e lodhjes, potencës seksuale dhe pjellorisë te të dyja gjinitë. Përveç kësaj, maka e zezë përmirëson kujtesën dhe stresin.

Maka është një rrënjë që përdoret si një ilaç ushqimor dhe daton si bimë që nga koha e qytetërimit Inka. Origjina e kësaj bime është ne Peru dhe është përhapur në të gjithë botën për benefitet e saj të mëdha për të kuruar sëmundje të ndryshme. Vazhdoni të lexoni artikullin më poshtë për të mësuar se cilat janë përfitimet e makës në shëndetin tuaj.

Ngjyra e makës duket se ndikon tek përfitimet që kjo bimë ka për shëndetin tuaj:

Nga e bardha në të verdhë, janë rrënjët e Maca Amarilla (që zë 60% të korrjeve vjetore)
Rozë e lehtë dero në purpurt të errët është pluhuri  Maca Roja (që zë 25% të korrjeve vjetore)
Gri e lehtë deri në gri të errët janë rrënjët e pluhurit Black Maca (që zënë15% të korrjeve vjetore)

Maca e zezë rrit efektet e makës së rregullt. Ajo rrit qëndrueshmërinë fizike dhe seksuale, pjellorinë femërore dhe mashkullore, përqendrimin mendor (aftësinë njohëse, të mësuarit dhe rezistencën ndaj stresit). Duhet të theksohet se Maca është një ushqim njëmijëvjeçar, i cili ka treguar  një shumëllojshmëri përfitimesh dhe ka një evidencë të madhe të sigurisë së provuar të ushqimit.Në verën e vitit 2011 në Lima, Peru, dy studiues nga Universiteti Cayetano Heredia argumentuan se maca e zezë përmirëson prodhimin e spermës dhe promovon proceset njohëse te njerëzit.

Biologu Jessica López vuri në dukje se maca e zezë, e cila rritet në pjesët shumë të larta të Andeve mund të ndryshojë  prodhimin e sperms, ekspozimin ndaj kontaminimit të plumbit dhe gjithashtu zvogëlon stresin dhe ankthin.Numri i spermës së prodhuar nga burrat ka rënë ndjeshëm gjatë njëqind viteve të fundit. Dhe maca mund të ndihmojë që ta ndryshojë këtë fenomen në fiziologjinë riprodhuese mashkullore.

Në rastin e fertilitetit femëror, një tjetër studim tregoi se ajo ndihmon në forcimin e endometrit duke shmangur humbjen embrionale, përmirëson cilësinë e ovaries duke siguruar cilësinë e embrionit, madje edhe kur nëna i nënshtrohet situatave të pafavorshme si ushqimi i dobët.

Vetitë më të rëndësishme të ksaj bime janë:

– Ka një efekt të theksuar  te njerëzit që ndjejnë lodhje kronike duke rritur rezistencën fizike prej 3 deri në 4 herë më shumë se ndonjë bimë tjetër.
-Përcakton performancën fizike seksuale dhe mendore
-Përmirëson kujtesën, përqendrimin dhe të mësuarit
-Bën mirë për stresin, lodhjen dhe humorin e mirë
-Përmirëson pjellorinë e të dy gjinive
-Rrit numërimin e spermës dhe lëvizshmërinë
-Përmirëson cilësinë e vezoreve tek gratë.

Mënyra e konsumimit të kësaj bime të mrekullueshme
Mënyra më e mirë për ta konsumuar është një lugë pluhur maka e zeze e përzier me lëngun e një portokalli, pasi vitamina C stimulon benefitet  e saj në trup.

Shendeti